Archieffoto: Suzanne de Jager scoorde 6 driepunters.

In de thuiswedstrijd tegen DAS staat het vizier van Solar-systemen Grasshoppers Dames 2 de eerste 2 perioden op scherp en wordt een grote voorsprong genomen. Na de pauze gaat het even wat moeizamer, maar in de 4e periode loopt Grasshoppers uit naar een ruime overwinning.

Periode 1;
Grasshoppers begint niet goed aan de wedstrijd. Vier turnovers binnen 2 minuten en een 0-4 achterstand. Via driepunters van Suus en Birgitte is er een 6-6 tussenstand. Zonder dat er druk wordt gegeven door DAS blijft Grasshoppers de bal weggooien. Reden voor een snelle time out. Hierna is er een reeks van aanvallen die allemaal afgerond worden met een driepunter.
Maaike, Suus (2x), Carola, Tamlyn. Alles valt aan Katwijkse kant. DAS, gecoacht door bondscoach Toon van Helfteren, weet niet hoe ze deze trein moet stoppen. Na scores van Tamlyn, Rosalie en Maaike eindigt de periode bij 29-16.

Periode 2;
De driepunters blijven vallen ditmaal van Rosalie. DAS probeert Grasshoppers te ontregelen met een press maar zonder resultaat. Grasshoppers speelt een paar minuten prima basketbal. Hoogstandjes zijn de no look pass van Carola op Tamlyn en de aanval over 5 schijven met de extra pass op Suus besloten met een driepunter. DAS probeert met een time out het ritme te breken, maar ziet de achterstand alleen maar groter worden van 34-20 wordt het 48-22. Alles lukt via Tamlyn, Birgitte en Suus met haar 5e driepunter. Wat we in eerdere wedstrijden ook zagen, is dat bij een grote voorsprong Grasshoppers nonchalant gaat spelen. DAS kan hiervan profiteren en komt terug tot 48-31 bij de rust.

Periode 3;
Het lukt “even” niet. DAS gooit de bucket dicht en de afstandsschoten vallen niet. DAS komt terug tot 48-37 na 2 minuten. Hierna komen beide teams moeilijk tot scoren. Solar-systemen Grasshoppers slaagt er deze periode helemaal niet in om een gewone score te maken. De 10 punten komen allemaal tot stand uit vrije worpen. De laatste score is een driepunter van DAS: 58-44.

Periode 4;
Grasshoppers deelt in de eerste minuut via Birgitte en een driepunter van Rosalie direct een flinke tik uit. Na 3 minuten is de wedstrijd definitief gespeeld na 2 scores van Carola (1 driepunter) 68-46. Het leidt tot een gefrustreerde coach van Helfteren die Axel een “fucking clown” (?) noemt. Grasshoppers blijft in een hoog tempo aanvallen. Suus gooit haar 6e driepunter er nog in en via een aantal vrije worpen komt er een eindstand van 80-55 op het bord.

Scores: Naomi 1; Suus 19; Anita 1; Rosalie 14; Carola 8; Maaike 5; Eline 2; Birgitte 17; Tamlyn 13.

Reactie coach Axel: “Ik heb er op gewezen dat we goed in revanche wedstrijden zijn. We stonden op scherp. Het was ook nodig om te winnen. Een mooie overwinning tegen een team dat toch stug verdedigt.”

Dinsdagavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Lokomotief op het programma.