(Archieffoto Geert Bekker) Rosalie Aandewiel viel uit met blessure.

In en tegen Den Helder is Sportiff Grasshoppers afgelopen woensdagavond tegen een competitie nederlaag aangelopen. Bij de rust had de ploeg van Axel Gouw, die Rosalie Aandewiel zag uitvallen met een blessure, nog uitzicht op de winst (37-37). Daarna nam de thuisploeg al snel een ruime voorsprong 61-45 die in de 4e periode verder uitgebouwd werd. Eindstand 85-62.

Niet voor de eerste keer was het begin niet goed en keken de Katwijkers al snel tegen een 13-2 achterstand aan. Twee driepunters later werd het gaatje verkleind. Het verschil liep weer op rond de 10 punten. De verdediging sluit niet goed maar laatste scores zijn voor Grasshoppers en breekt het tweede kwart aan met een 26-18 achterstand.

Vijf driepunters op rij houden Sportiff Grasshoppers in het spoor van de thuisploeg. Den Helder weet het netje minder vaak te vinden en hoewel twee vrije worpen op het eind worden gemist, is er slechts een gaatje van 3 punten: 37-34.

Na rust komt Grasshoppers snel langszij met 37-37. Opnieuw een driepunter zorgt later nog voor 48-42 maar Den Helder is los en kunnen de bezoekers geen vuist meer maken. Met nog 10 minuten te gaan staat er een bijna onoverbrugbare achterstand op het bord: 61-45.

Via 71-55 loopt Den Helder steeds verder uit en wordt er nog flink gewisseld door beide teams en eindigt een teleurstellende tweede helft met een eindstand van 83-62.

Periodes: 26-18; 11-16; 24-11; 24-17.

Scores: Deborah Vos 16, Noor Driessen 13, Ilse Kuijt 8, Sonja Kuijt 7, Iris Govers 5, Rosalie Aandewiel 3, Tamlyn de Groot 2, Marieke van Schie 2, Alissa vd Plas 2, Lotte van Kruistum 2, Liselot Kulk 2, Yara Paulides.

Coach Axel Gouw zag het tempo in de wedstrijd in de eerste helft nog goed uitpakken voor zijn team: “Maar in de tweede helft werd het slordiger, konden we geen stops meer maken, kregen we veel persoonlijke fouten tegen en misten we een aantal makkelijke kansen.”

Aanstaande zaterdag 27 maart speelt Sportiff Grasshoppers tegen Lecdetec.nl. opnieuw een uitwedstrijd. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 en te volgen via een livestream.