Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Op de foto uitblinkster Noor Driessen.
Sportiff Company Grasshoppers is er afgelopen donderdagavond niet in geslaagd de tweede wedstrijd in de halve van de Play offs om het landskampioenschap te winnen. In eigen huis moest de ploeg van Axel Gouw de meerdere erkennen in Dozy Den Helder. De stand in de best-of 3 serie is nu 1-1.
Na een gelijk opgaande start van de wedstrijd weten de bezoekers een flinke voorsprong te nemen. Via 10-10 halverwege kan Den Helder uitlopen naar een 15-24 voorsprong aan het einde van de 1e periode en zelfs naar een verschil van 18 punten in Den Helders voordeel halverwege het tweede kwart (20-38). Sportiff Grasshoppers weet zich te herpakken en wat terug doen zodat de schade enigszins beperkt wordt vlak voor rust. Ruststand 30-42.

Na rust blijft het verschil aanvankelijk rond de 10 punten voordat het aanvallend bij Sportiff Grasshoppers gaat lopen en Den Helder weer in het vizier krijgt. Na 41-51 halverwege het derde kwart bezorgen twee drietjes op rij van achtereenvolgens Liselot Kulk en Sonja Kuijt een Katwijkse voorsprong op het scorebord (58-57).

Daarna is het stuivertje wisselen in de spannende slotfase waarbij Den Helder – dat zich in deze fase vooral vanaf de vrije worplijn staande weet te houden – een minimale voorsprong heeft halverwege het laatste kwart (65-66). Met nog twee minuten op de klok geeft uitblinkster Noor Driessen Sportiff Grasshoppers nog zicht op een overwinning (72-70) maar de daarop volgende Helderse scores gooien enigszins geflatteerd roet in het eten. Eindstand 72-81.

Periode standen: 15-24; 15-18; 25-15; 17-24

Topscores: Noor Driessen 28 (+ 8 reb), Sonja Kuijt 16, Iris Govers 10, Marieke van Schie 6, Liselot Kulk 5, Ilse Kuijt 4 (+5 ass), Deborah Vos 3, Tamlyn de Groot, Rosalie Aandewiel, Alissa vd Plas, Yara Paulides.

Axel Gouw was trots op zijn team: “Ze hebben gestreden tot de laatste snik en je ziet dat ze dan pas mogen worden afgeschreven als het eindsignaal klinkt. Ik heb er voor zaterdag nog zeker geloof in, dan staan ze er weer.”

In een moordend speelschema treedt aanstaande zaterdag 24 april Sportiff Grasshoppers aan voor de beslissende derde wedstijd in de best-of-3 serie in Den Helder. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur. Er is een livestream.