Archieffoto: Youri van der Linden topscoorder.

Zaterdag 8 april stond de laatste competitiewedstrijd op het programma en meteen ook een prachtig affiche, de derby tegen BS Leiden 1 (ex ZZ 2). Jake Prins bleef samen met Tim de Jong aan de kant vanwege blessures.

Youri van der Linden opende de wedstrijd en gelijk ging BS Leiden mee in de scores met een driepunter. Wouter Breel, Joey Schelvis en Sjoerd van Vilsteren bleven de ring vinden 10 – 5. De thuisploeg blijft het initiatief nemen en scoren via Youri van der Linden, 2x op rij Jesper Jobse en Sjoerd van Vilsteren 21 – 11, waarna BS Leiden een time out moet nemen. De gasten hebben veel fouten nodig om de Katwijkers af te stoppen. Vanaf de vrije worplijn scoort Jepser Jobse en zet de stand na 10 minuten op 22 – 14.

In het tweede kwart worden er over en weer vrije kansen gemist. Op assist van Sjors Bootsman wordt Koen Grimbergen instelling gebracht die het goed weet af te ronden en meteen de volgende aanval ook weet te scoren: 28 – 18. Via een score in de buzzer van de schotklok zet Sjoerd van Vilsteren 30 – 18 op het scorebord. Het spel wordt steeds steviger en er worden ook steeds meer fouten gefloten. Vanaf de vrije worplijn en een prachtige inside move, scoort Youri van der Linden 36 – 23. Koen Grimbergen weet met een inside actie de ruststand te bepalen op 38 – 28.

De thuisploeg start na de rust met een goed uitgespeelde aanval en score van Jaco van Rhijn 40 – 28. BS Leiden reageert meteen met een verre 3punt score 40 – 31. Via een block van Jaco van Rhijn scoort Sjoerd van Vilsteren via een heerlijke dunk 42 – 31. De gasten gaan mee in de wedstrijd en blijven het netje goed vinden 44 – 36, ondanks steal en score van Wouter Breel en Glenn Schijf stand na 30 minuten: 50 – 43.De thuisploeg komt steeds meer aan de vrije worplijn te staan die niet goed worden benut. De mannen uit Leiden weten de kansen wel te benutten en te scoren ondanks eem driepunter van Joey Schelvis 57 – 52. BS Leiden gaat stop de klok spelen om tijd te winnen en Joey Schelvis en Jesper Jobse zetten vanaf de vrije worplijn de eindstand op 63 – 57.
Een derby met soms prachtige acties, afgewisseld met slordigheden gaf een wedstrijd die tot het einde spannend bleef.

Scores: Youri van der Linden 13 punten (7 reb), Joey Schelvis 12 punten (4 assists), Jesper Jobse 8 punten (3 assists), Koen Grimbergen 8 punten ( 5 rebounds), Sjors Bootsman 3 rebounds, Jaco van Rhijn 2 punten (5 reb), Sjoerd van Vilsteren 11 punten (7reb), Wouter Breel 6 (4 reb), Glenn Schijf 3 punten.

Met deze overwinning in de laatste wedstrijd werd de eerste plaats behaald in de reguliere competitie van de Promotiedivisie. In de halve finale voor het kampioenschap speelt Heren 1 tegen de nr. 4 van de competitie, de Groene Uilen uit Groningen.
De Katwijkers spelen eerst een uitwedstrijd op zaterdag 22 april en een thuiswedstrijd op zaterdag 29 april (tijdstippen nog onbekend).