Klik hier voor het fotoalbum van Wim Kulk.

Zaterdag 16 februari kon Heren 1 tegen Uball de negatieve balans van drie nederlagen, thuis tegen Uball uit Utrecht niet ombuigen. Na een voorsprong met rust van 41-31 ging Solar-systemen Grasshoppers met 73-75 onderuit.

De eerste helft werd goed gespeeld en meestal Wouter Breel als vrije man onder het bord gevonden. De voorsprong werd regelmatig opgebouwd. Er moest al snel doorgewisseld worden omdat het thuisteam al in foutenlast kwam.

Het derde kwart verliep voor de thuisploeg, die Bas Rozendaal nog moest missen, weer niet goed. Uball wist de achterstand van 10 punten in te lopen en nam zelfs een voorsprong na 30 minuten: 52-56. Tot dan werd vanaf de vrije worplijn tegen een heel laag percentage geschoten. Dat hielp ook niet mee.

In het laatste kwart ontspon zich een spannende wedstrijd waar met hard werken het team van coach Jeroen Reitsema, onder aanvoering van Sjoerd van Vilsteren de teams elkaar weinig toegaven. Na één rake vrije worp van Glenn Schijff wist Jake Prins na lange tijd weer een voorsprong op het bord te zetten: 63-62. Met nog 5.30 minuten op de klok was nog van alles mogelijk. Met twee driepunters op rij van Sjoerd van Vilsteren was de stand 69-70. Sjors Besseling benutte zijn 2 vrij worpen, maar twee scores van Uball en te weinig tijd bepaalde uiteindelijk de eindstand (73-75).