Voorbereiding

Maandag avond hadden we al de teambespreking. Er werd door Rob een probleem geconstateerd en er moest een oplossing worden gevonden. Iedereen wist wat het probleem was, namelijk het begin van een wedstrijd, maar er kwam niet zo 1 2 een oplossing uit. Wel wist iedereen dat er deze wedstrijd kansen liggen voor de overwinning en iedereen wilde het uiterste eruit halen.

We begonnen met de starting 5: Thomas Nijgh, 2x Tim, Ruben en Willem. In de eerste periode werd er de eerste paar minuten nog gezocht naar een goede verdediging. Het ging in dit kwart gelijk op en aan het einde van het eerste kwart lopen ze toch nog een beetje uit, onder meer door een buzzer-beater. Eindstand 1ste kwart: 14 – 22.

De 2de periode gaat een stuk beter dan de eerste. De verdediging was nog steeds niet voldoende, waardoor Zwolle ons toch nog bij kon blijven. In de aanval wordt goed geroteerd en er wordt goed gescoord. Periodestand: 16-17. Ruststand: 30 – 39.

In de rust werd verteld dat we maar 9 punten achter stonden en dat we vol voor de overwinning moesten knokken.

In de derde periode loopt alles goed. De verdediging staat goed en de aanval loopt lekker. Vooral Tim de Jong gooide er aanvallend 7 punten in. In deze periode liet iedereen zien wat hij waard was. Voor de rest weet ik het niet meer, vast door de spanning. Periodestand: 19-10. Eindstand 3de kwart: 49 – 49.

4de periode.

Iedereen weet dat de meeste wedstrijden in dit kwart worden beslist. Met een gelijk spel beginnen maakt het nog extra spannend, want het kan beide kanten op vallen. De eerste paar minuten stond er een keiharde verdediging. Ze scoorden dan ook maar 4 pnt in de eerste 5 minuten. Onze aanval liep goed en er kwamen een paar mooie scores uit. Dan nadert het einde van de wedstrijd. Het kan nog steeds beide kanten op vallen. Door nog een paar scores van beide teams wordt uiteindelijk afgesloten met een 63 – 63 eindstand, wat dus betekend verlening! Periodestand: 14 – 14

Verlening.

Nu moet echt alles uit de kast worden gehaald. Het zou zonde zijn om na een goede wedstrijd te verliezen met een paar puntjes. In deze periode beginnen we weer met de starting 5, alleen is Ruben gewisseld voor Thomas Mol.  De verdediging stond vanaf het begin goed, waardoor Zwolle maar 2pnt scoort in 5 minuten. De coach van Zwolle neemt een time-out en Zwolle is zoekende naar een goede aanval. Ondertussen hadden zij 5 teamfouten en mochten wij veel vrijeworpen schieten. De laatste aanval Zwolle moet nu gaan voor een punter. Dat doen ze en nummer 6 weet hem er nog in te schieten ook. Het  zal toch niet gaan gebeuren…  Willem krijgt 2 maal en schiet ze er lekker in. Nu de laatste aanval, ze gaan weer voor de 3 punter, mis gelukkig dit keer, maar de bal gaat uit via ons, dus Zwolle balbezit. De bal wordt ingenomen en Tim de Jong pakt de interceptie. Hij dribbelt richting de basket en je ziet hem al lachen. De zoemer gaat en de 2de winst is binnen. Eindstand: 74 – 71.

Coach van der Boon: alle puzzel stukjes waar wij zo hard aan werken vielen op hun plaats, alle problemen waar je in een wedstrijd tegen aan kunt lopen werden door de spelers keurig opgelost en op de juiste wijze ingevuld, resultaat WINST.