Afgelopen zaterdag was alweer de laatste wedstrijd van de herfstcompetitie voor de meiden. Tegen de nummer 2 BS-Leiden konden de meiden kampioen worden. En omdat de uitwedstrijd ook al met bijna 30 punten was gewonnen, kon dat bijna niet meer fout gaan. Maar de bal is rond en eerst moest er nog 40 minuten gebikkeld worden.

De start was een beetje stroef, pas in de 3e minuut en na een time-out werden de eerste punten genoteerd. Leiden was dan ook vastbesloten hun huid duur te verkopen. Na 10 minuten stond het pas 10-4 maar toen ging de turbo er op. De verdediging werd deze periode goed dicht gehouden en dankzij de snelle omschakeling naar de aanval werd er vooral via de break lustig op los gescoord.Zo konden coach Diana (Laura had een wedstrijd in Utrech) en interim coach Anita lekker doorwisselen.

De tweede helft was nog slechts een formaliteit maar toch moesten de meiden nog even 20 minuten focussen. De coaches hielden de meiden wel scherp en gebruikten de pauzes om de puntjes op de i te zetten en om spelletjes uit te proberen. Leiden bleef knokken maar kon geen potten meer breken en langzaam ging daar het lampje uit. Na 40 minuten hard werken stond er een mooie 70-32 stand op het bord. Dat betekent dat MU14-2 alle wedstrijden echt vet heeft gewonnen. De meeste wedstrijden waren ook geen wedstrijd, daar was het verschil veels te groot voor.

Het is te hopen dat dit team na de kerst in een zwaardere competitie mag uitkomen anders leren ze hier niets meer van, en dat zou zonden zijn. In deze competitie kunnen de meeste wedstrijden schriftelijk worden afgedaan, en dat zal voor de andere tegenstanders ook niet leuk zijn.