Zaterdag was voor de meiden van MU12 in Wijchen de tweede speeldag voor het Nederlands Kampioenschap voor U12. Op de eerste speeldag 2 weken geleden was er gewonnen van Black Eagles en Celeritas Donar/HSVB. Dus één overwinning op de tweede dag zou genoeg zijn om de finale in Almere te mogen spelen.

We hadden het zaterdag niet getroffen want de eerste wedstrijd was al om 10.00 uur. Wat betekende dat er om 07.15 uur al vertrokken werd vanaf Cleyn Duin en de wekker dus al op 06.00 uur stond. Het was het begin van een dag die voor de speelsters, coaches en supporters een lange dag zou worden.

Om 10.00 uur was het dan zover, de eerste wedstrijd tegen Eurosped. Die speelden voor hun laatste kans want zij hadden één keer verloren en één keer gewonnen. Maar eigenlijk moest deze wedstrijd niet al te moeilijk worden. Maar je moet natuurlijk nooit je tegenstander onderschatten. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. De eerste scores waren natuurlijk voor Grasshoppers. Maar na 4 minuten spelen stond het pas 6-0 voor onze meiden. Mede omdat er goed werd verdedigd kon Eurosped moeilijk tot scoren komen. Maar ook de Grasshoppers meiden kwamen moeizaam op gang. Wel hadden de meiden bij de rust al een voorsprong van 33-18. Tot de 6e minuut in de 3e periode kon Eurosped nog bijblijven (36-25). Maar toen was het verzet wel gebroken. De meiden konden toen uitlopen naar een 50-29 voorsprong aan het eind van de derde periode en uiteindelijk winnen met 66-39. De derde overwinning is binnen en dus sowieso geplaatst voor de finale!

Nu even één wedstrijd rust dus tijd voor de gebruikelijke Katwijkse camping zou je denken. Maar niet voor iedereen. Het weer was daarvoor ook niet al te lekker maar nog altijd beter (droog) dan in Katwijk. Zodoende deden sommige binnen een bakkie, buiten een biertje of brachten een bezoek aan het ziekenhuis. De spanning was er duidelijk bij iedereen vanaf. Nog één wedstrijdje tegen Den Helder om de eerste plaats en dan lekker op tijd naar huis …..…

Om 2 uur begonnen dan STOL-Grasshoppers en HLB aan de wedstrijd om de 1e plaats. Beide teams hadden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en wisten dat ze volgende week weer tegen elkaar gaan spelen maar dan om het Nederlands Kampioenschap.
Het begin is even voor GH (6-2 voor). Maar dan komt HLB op gang en komen 12-8 voor. Einde 1e periode 11-12 voor HLB. De tweede periode is duidelijk voor de meiden uit Den Helder.De GH-meiden hebben veel balverlies en komen de eerste 4 minuten niet tot scoren. HLB scoort in die periode 13 punten op rij en loopt zo uit naar een 25-11 voorsprong. De opgebouwde voorsprong kon HLB vast houden tot aan de rust : 35-23.
Maar onze kanjers geven zich niet zomaar gewonnen. Bovendien zijn ook Henk & Joke weer terug uit het Nijmeegse ziekenhuis waar even Joke’s gebroken middenvoetsbeentje in het gips is gezet (prijsvraag: hoe is die gebroken?). We gaan er even goed voor zitten en proberen boven het getoeter van de Helderse supporters uit te komen. En de meiden beginnen de 3e periode furieus. In 3 minuten tijd scoren ze 10 punten op rij en er ontstaat een spannende 2e helft. Dan GR 2 punten voor en dan HLB 2 punten voor. Aan het eind van de 3e periode staat HLB met 47-46 voor. De vierde periode begint HLB goed. Ze scoren 8 punten op rij en slaan een gaatje. Dan komt GR nog terug tot 59-61. Verder komen onze meiden niet terug helaas. HLB wint met 61-65 en wordt 1e en GR wordt 2e. Maar de meiden hebben het super gedaan!

Nu dachten we lekker naar huis te kunnen maar daar stak de organisatie een stokje voor. Zij hadden namelijk nog een prijsuitreiking in petto voor ons. We hoefden daar slechts 2 wedstrijden (is 4 uur) op te wachten. Omdat ook de organiserende Rayon Oost zijn best heeft gedaan, hebben we dat maar gedaan. Daar dachten niet alle deelnemende teams zo over. MU12 kreeg een mooie beker en allemaal een vaantje waarna ze allemaal op de foto gingen.

Nu op naar zaterdag 18 juni. MU12 mag dan om 11.30 uur in Almere weer tegen Den Helder spelen. Kom allemaal Simone, Marieke, Britt, Ilse, Monique, Karlijn, Anouk, Rosalie, Annette, Lysanne, Eline en Ilja en coaches Ada en Elizabeth aanmoedigen in de finale om het Nederlands Kampioenschap. Ze hebben de steun hard nodig. Tot zaterdag!