Afgelopen zaterdag zijn de meiden van Anja en Wouter op Urk kampioen geworden van de Vrouwen U18 divisie A. Op de laatste speeldag viel in deze competitie de beslissing. Onze dames hebben deze competitie regelmatig stuivertje gewisseld met Jolly Jumpers en Crackerjacks. Door een belangrijke overwinning vorige week vrijdag op Jolly Jumpers had De Wit-Grasshoppers het in eigen hand om het kampioenschap naar Katwijk te brengen. Er hoefde ‘alleen nog maar’ gewonnen te worden van de Orca’s op Urk. Opgetogen vertrokken we naar het pittoreske Urk. (De wedstrijden tegen Urk werden deze competitie bijna als streekderby gezien omdat de rest van de tegenstanders bijna 2x zo ver wonen.) Een groot deel van de meegereisde supporters is voor de wedstrijd eerst nog even downtown Urk ingegaan om, in een heerlijk zonnetje, te genieten van een visje of een bakje.

Om 18.00 uur kon de wedstrijd beginnen. Met Yara nog herstellende van een blessure waren we verder compleet. Het eerste kwart kwamen we moeilijk uit de startblokken maar datzelfde gold voor de Orca’s . Na vijf minuten gaf het scorebord 1-5 aan. Er werd slordig gespeeld en scores bleven daardoor uit. Het enige entertainment kwam op dat moment van een Urkse opa die keer op keer weer liet weten dat zijn kleindochter en haar team wat feller moesten zijn. Hij voer vroeger met de UK 168 altijd voor de Kattukkers uit waardoor die achter het net visten. Nu waren het gelukkig de Orca’s die vaak het net misten. Het eerste kwart bleef uiteindelijk in ons voordeel met 6-13 waarbij aangetekend dat het katwijkse publiek regelmatig de tafel moest helpen herinneren aan scores en fouten.

Het tweede kwart verliep heel anders. Nadat we tot de vierde minuut ,qua scores, gelijk op ging kwam de Katwijkse formatie op stoom. Met soms oogstrelende combinaties en fraaie drie-punters werd dit kwart met 12-25 gewonnen en was de ruststand dus 18-38. Kat in het bakkie zou je zeggen.
Na rust besloten de Orca’s om zich niet zomaar te laten vangen en gooide er een schepje bovenop. Door drie puntjes in de 10e minuut wisten we dit kwart toch voor ons te houden (10-13). 28-51.

Ton Paulides vond de score riant genoeg om de bloemen alvast uit de auto te halen en deze subtiel in een hoekje van de zaal te zetten. Het leek alsof de meiden roken dat de bloemen er waren en het kampioenschap dus zeker was, want daarna leek het nergens meer op. Orca’s waren feller en durfden meer. De enige twee drietjes die ze scoorden waren ook in dit kwart. De uiteindelijke score van dit kwart was 18-7 in het voordeel van de Urkers en zelfs de Opa zat met een lach op zijn gezicht.

De einduitslag (46-58) was echter toch nog in ons voordeel en kon de Champagne ontkurkt worden. De meiden en coach kregen een mooi woordje en bloemen van Ton die er op wees dat dit weer een mooi kampioenschap maar dat de echte zaken volgende week gedaan moeten worden als we de finale voor het NK tegen de winnaar van de andere competitie moeten spelen.
Om 14.00 uur spelen we in Wijchen tegen Rotterdam dat in haar competitie overtuigend kampioen is geworden. Komt dit allen aanschouwen.
Meiden en coaches van harte gefeliciteerd met dit Kampioenschap en trakteer ons op meer.