Zaterdag 5 februari stond voor ons de wedstrijd tegen SBU op het programma. De vorige helft van het seizoen hadden we tegen SBU 2 gespeeld, we wisten dus niet wat we van SBU 1 moesten verwachten.  Even een hoogtepuntje; Het is eindelijk zover, Maria’s eerste wedstrijd!!!

We begonnen de wedstrijd Laura, Anita, Merel, Evelien en Dianne.  De sprongbal was voor ons, en we scoorde daar direct uit. De verdediging was  goed dicht, en Evelien was lekker aan het beesten met de rebounds! In de aanval speelden we het goed uit en daar kwamen goede aanvallen uit. Vooral de screens waren hard. Laura kan dit bevestigen. Er brak namelijk een stukje tand af wanneer zij een screen kreeg. Door de goede omschakeling hebben we deze periode met 28-8 gewonnen.

Het tweede kwart, we moeten doorgaan zoals we de eerste periode stonden te basketballen. Goede omschakeling, veel rebounds, en mooie aanvallen. De eerste 5 minuten ging het met de scores gelijk om, maar daarna deden wij er toch een stapje bovenop en bereiden wij de voorsprong uit naar 46-18.

De tweede helft gaat beginnen. Nu moeten we ervoor zorgen dat we niet verslappen. We staan met veel punten voor, maar dat moet ook zo blijven. We moeten doorgaan waar we gebleven waren, en de snelle omschakeling blijven doen. Merel heeft de eerste helft wel meegespeeld, maar helaas is ze ziek, en zou daarom de tweede helft alleen ingezet worden als het echt nodig zou zijn. Wij bleven er hard voor werken. Dus kon Merel haar rust pakken op de bank.  We bleven deze periode lekker doorgaan met scoren, maar in de verdediging lieten we af en toe nog wat steekjes vallen.
Stand na 3 periodes: 67-30

Het laatste kwart, doordat wij zo aan het omschakelen waren vergaten we wel eens dat we de bal niet hadden en de helft al onder het bord stond. Dit kan natuurlijk niet he, dus moesten we daar even op gaan letten. We bleven lekker basketballen, en betrokken iedereen bij het spel. De eindstand van de wedstrijd was 89-34