Met een goede start van de wedstrijd werd de basis gelegd voor de eindoverwinning. Nu niet vechten tegen een achterstand maar een voorsprong verdedigen. Liza eiste de aandacht op haar door 22 rebounds te pakken en daarmee een mooie double-double neer te zetten. Dat het nog spannend wordt, ligt aan het niet verzilveren van open kansen. Een overwicht aan aanvallende rebounds uitte zich niet in de score. Gevolg iedereen op het puntje van de stoel, waarbij in de slotfase van de wedstrijd de eerste overwinning van het seizoen werd veilig gesteld. Eindstand 51-49.

Onder toeziend oog van oud-coach voor de meesten, Julia, begon De Wit-Grasshoppers voortvarend aan de wedstrijd. Dat vertaalde zich in een 11-4 voorsprong. Bin 17-8 stokte de productie en mede door onoplettendheid in de verdediging kwam Punch terug naar 17-12 na 10 minuten. Niet getreurd want zo’n rooskleurig perspectief was er in de eerdere wedstrijden nog niet geweest.

In de tweede periode wordt niet veel gescoord. De verdediging stond wel goed, vanaf de 4e minuut komt Punch alleen in de laatste minuut tot scoren via 1 puntje van de lijn. Tussenstand is 9-8, waardoor er met 6 punten verschil gerust gaat worden (26-20).
Na de rust dringt de tegenstander aan en heeft DS3 even moeite om de aanvalsdrift tot stoppen te brengen (33-32).Het is dan prettig dat Roos met een driepunters weer wat adem geeft. In de tweede fase van dit kwart weet DS3 onvoldoende te profiteren van de kansen. Punch komt 4 minuten niet tot scoren, maar er worden dan nog maar 4 punten tegenover gezet. Het is jammer dat de driepunter van Leonie B. op het eind net maar dan ook maar net niet valt. Hoe dan ook de marge is het zelfde gebleven als bij het begin van deze periode: 42-36.

Na 3 minuten in het laatste kwart moet de time-out aangewend worden om iedereen weer bij de les t krijgen. De stand is dan inmiddels gelijk (42-42). Vanaf dat moment zijn de verdedigende touwtjes weer aangetrokken en ontspint zich een puntje puntje wedstrijd. Door in deze fase 5 vrije worpen te missen weet Punch in de 8e minuut voor het eerst de voorsprong te pakken: 46-47. Weer een time-out om de laatste instructies door te nemen en vooral niet de kop te verliezen. Er ontspint zich in de laatste lange minuut een scenario waar Dames 3 het voortouw heeft. Gevolgd door 2 time-outs van Punch. Die halen niets uit en als Andrea met 2 benutte vrije worpen de 50-47 op het bord zet met niet al te veel tijd meer op de klok, is er al iets van opluchting. De laatste aanval van Punch levert niks op, de laatste time-out van Grasshoppers hoeft niet meer van stal te worden gehaald. Zeker niet omdat Jacoline in de aansluitende aanval vanaf de lijn de veilige 4 punten voorsprong op het bord zet. De laatste twee benutte vrije worpen van Punch waren nog goed voor de statistieken. De eerste overwinning was een feit: 51-49.

Scores: Eshter 2, Jacoline 7, Andrea 10, Gerlinde 1, Roos 18, Eline 2, Liza 11 (22 reb.!).

Het publiek had een spannende wedstrijd gezien waarbij op essentiële momenten missen van vrije worpen het nog even leek of daardoor de overwinning nog uit de handen zou slippen. Het niet benutten van veel gekregen tweede kansen werkte ook niet bepaald mee om op de lauweren te rusten. De coach: “Iedereen heeft bijgedragen aan het teamresultaat, mijn stelling is dat je best wat mag missen, als je dan maar weer alles geeft om het te herstellen. Met die instelling zat het vanavond wel goed en dat wordt dan beloond met een overwinning. Altijd leuk.”

Vrijdag 17-10-2014 (tijdens de vrijwilligersavond) speelt Dames 3 om 20.00 uur uit tegen Cady ’73 Dames 1 in Sporthal De Lijster te Capelle a/d IJssel.