De thuiswedstrijd tegen The Black Eagles werd in de tweede helft fors verloren. Het team, nu compleet, was gebrand om dat recht te zetten. Dat leek tot de laatste minuut te gaan lukken en verdedigde STOL-Grasshoppers steeds een op het eind kleiner wordende voorsprong. Met nog 9 seconden te gaan kwam BE met 1 punt voor om die voorsprong niet meer uit handen te geven. Eindstand: 65-63.

Na een half uur uitloop en zonder 24 secondenklok (‘s ochtends begeven) ging de eerste periode de strijd gelijk op. De thuisploeg knalde er in het begin gelijk maar een driepunter in en de toon leek gezet. Niets was minder waar, want met 4 punten van Birgitte en een driepunter van Anne-Marie was het na 3 minuten gewoon 7-3 in het voordeel van de Katwijkers. Na wat scores en een tweede driepunter kwam BE weer op voorsprong (12-11). Maar ook Sonja schoot met scherp achter de driepuntslijn. Dat betekende een gelijke stand, waarna BE 2 minuten niet meer aan scoren toe kwam. Janet weet vanaf de vrije worplijn de stand na de eerste periode positief af te sluiten: 14-16.

BE begint scherper aan de tweede periode en weet weer de voorsprong te pakken (17-16). Dan vallen de driepunters aan Katwijkse zijde als rijpe appels van de boom. Eerst Janet en twee keer Sonja en die pakt ook nog een aanvallende rebound met score daarna en het is 19-27. Dan valt de scoremachine 5 minuten stil en komt BE terug naar 27-29. Wendy valt prima in en weet nog 4 punten aan te tekenen. STOL-Grasshopper lijkt met 6 punten voorsprong de rust in te gaan. Een noodschot uit de hoek treft geen doel. De buzzer gaat maar in rebound wordt er een fout door DS2 gemaakt. Ze ging daar blijkbaar ook nog eens omhoog voor een doelpoging (achter het bord?) dus nog 2 maal. Van dit cadeautje wordt dankbaar gebruik gemaakt door 2 uit 2 te scoren. Maar nog altijd een marge van +4. Ruststand: 29-33.
Vorige week in de rust werden nog de legendarische woorden gesproken door coach Ria: “Als jullie er nog 33 maken dan winnen we.” Dat scenario kwam toen precies uit en lag nu weer voor de hand. STOL-Grasshoppers kwam goed uit de kleedkamer. BE hielp daar enigszins aan mee om al gelijk tegen een technische fout aan te lopen. Birgitte was feilloos van achter de lijn. Het balbezit leverde een score van Sonja op en Wendy zette haar goede lijn door middels ook het benutten van 2 vrije worpen. Leverde een 10 punten voorsprong op: 29-39. De gele sprinkhanen wisten de voorsprong door o.a. een driepunter van Willeke en een score van Miranda nog verder uit te bouwen 32-45. De Katwijksen weten dan niet door te drukken. Anne-Marie krijgt een tik op haar arm die buiten de sporthal te horen was, scoort desondanks maar krijgt 2nd dribbel van de scheidsrechter. Cruciaal op zo’n moment. Ondanks scores van Ilse, Anne-Marie en Birgitte wist BE beetje bij beetje dichterbij te kruipen. De voorsprong was geslonken maar t.o.v. de ruststand nog altijd +2 in dit kwart: 45-51.

In het laatste kwart begint Birgitte goed met een score. De scores vallen niet gemakkelijk maar als Sonja haar vierde driepunter na 4 minuten binnen schiet is de voorsprong nog iets uitgebreid: 49-56. STOL-Grasshoppers speelt onrustig in de aanval en het duurt 3 minuten voordat Birgitte weer scoort en de bonus benut. De voorsprong is dan weer 5 punten. De drives naar het bord van haar zijn moeilijk af te stoppen en in de 9e minuut staat er weer 6 punten voorsprong op het bord. Na de time out van BE verliest Grasshoppers 2 keer de bal door de press van de tegenstander. BE komt op gelijke hoogte. Een enorme beuk op Anne-Marie in de daarop volgende aanval levert ‘slechts’ 2 maal op. Ze is een beetje groggy en neemt Ria een time-out. Even bijkomen en de laatste instructies. Nog maar luttele seconden. De laatste vrije worp gaat raak. Eén punt voorsprong. BE neemt gelijk de time out. In de daarop volgende aanval van BE maakt Birgitte een gemakkelijk gegeven fout. Tweemaal en beide vrije worpen raak. Eén punt achter. Time out voor DS2. Nog 9 seconden te gaan. De laatste aanval naar het bord strandt– zonder fouten (?) – op de ring. In de rebound en de buzzer (!) wordt nog een fout gemaakt. Twee maal en daarvan scoort BE er 1 wat een zure eindstand oplevert van 65-63 in het voordeel van The Black Eagles.

Scores: Andrea 0, Willeke 3, Anne-Marie 6, Ilse 4, Miranda 2, Marloes 2, Sonja, 16, Wendy 6, Birgitte 18, Janet 6.

Reactie van coach Ria: “In de verdediging ging het best wel goed, de aanval werd weinig goed gelopen.” Om glimlachend te vervolgen: “Als ze nou geluisterd hadden in de rust dat ze nog 33 punten moesten maken dan hadden we net als vorige week gewoon gewonnen.”

De scouting van BE via een I-Pad kwamen met de boxscores van beide teams nog dezelfde avond in Katwijk binnen. Alle percentages van STOL-Grasshoppers sloten hoger, maar het absolute aantal doelpogingen van BE gaf net de doorslag.
BE: 46.15% (FG), 21.43% (3 pnt), 66.67% (vr.w)
DS2: 47.62%, 58.33%, 84.21% (hoogste percentages tot nu toe).