Een donderdag om snel te vergeten.

Een wereld van verschil tussen de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Lokomotief en de wedstrijd op een doordeweekse donderdag tegen Punch. Zaterdag een gemotiveerd team, dat vooral door prima samenspel niets heel hield van een sterke tegenstander. Nu een slap, plichtmatig spelend en nauwelijks oog voor elkaar hebbend team. Solar-systemen Grasshoppers verliest verdiend van Punch dat op papier veel minder kwaliteit heeft.

Vanaf het beginsignaal is de thuisclub de bovenliggende partij. Ze verdedigen agressief, pakken veel aanvallende rebounds en benutten de kansen die Solar-systemen Grasshoppers weggeeft. Solar-systemen Grasshoppers grossiert deze wedstrijd in turnovers, mist heel veel vrije worpen (16x), speelt zonder overtuiging en van samenspel is een groot gedeelte van de wedstrijd geen sprake.

Via periode standen van 18-14; 39-38; 59-47 loopt Punch steeds verder uit vooral door hun zeer sterk spelende center. Wanneer de achterstand in het 4e kwart oploopt tot 64-50 is er opeens een opleving bij Solar-systemen Grasshoppers. Een scherpe verdediging leidt tot veel balverlies bij Punch en in paar minuten tijd is de achterstand weggewerkt (64-62). Met meer dan 2 minuten te spelen ziet het er toch weer goed uit als 2 spelers van de thuisclub met 5 fouten naar de bank moeten (waar hun sterk spelende guard al met een enkelblessure zit). Juist nu worden er vrije worpen gemist en een te snelle aanval gespeeld. Met een verre driepunter beslist Punch de wedstrijd. Eindstand 71-64.