Na de zwakke prestaties in de laatste 2 wedstrijden moest Dames 2 de draad weer oppakken tegen het Rotterdamse Baros. Dit team wordt getraind door de oud STOL-Grasshoppers trainer Martin Moerman. Janet, Kariene en Sonja (1e helft) zijn er niet bij, Anita wel. Bij de warming up valt op dat de tegenstander een flink lengte voordeel heeft.

STOL-Grasshoppers begint moeizaam aan de wedstrijd. In de eerste minuten is er een aantal keer balverlies en daardoor ontstaat direct een achterstand. Na 4 minuten is de stand weer gelijk door scores van Andrea en Ilse. Tot 7-7 gaat het nog goed, daarna is er een periode van veel balverlies, geen rebounds en fluiten de scheidsrechters geen fouten mee. Het gevolg is een achterstand van 18-7 na de 1e periode.
In de 2e periode zien we een beter spelend STOL-Grasshoppers. In de verdediging wordt er hard gewerkt en via snelle aanvallen wordt er gescoord. Ilse 2x, Andrea op een assist van Miranda zorgen voor de aansluiting en Anita en Wendy zorgen na 6 minuten voor 22-20. Alles lijkt weer mogelijk. Helaas gaat het net als in de 1e periode, in de laatste drie minuten weer mis. Baros profiteert van het simpele balverlies van STOL-Grasshoppers en loopt uit naar 31-20. Door Annemarie en Ilse (2 vrije worpen) is de achterstand bij rust 31-24.
In de pauze komt Sonja de ploeg versterken. Ze heeft net de wedstrijd van U20 in Rosmalen gespeeld. Baros begint goed met de eerste score gevolgd door een driepunter. DS2 blijft in de wedstrijd door 2 geslaagde acties van Birgitte en een score van Marloes. Baros profiteert van het lengtevoordeel dat ze hebben en persoonlijke fouten die wij maken. De laatste minuten van deze periode worden over en weer alleen nog maar vrije worpen genomen. Baros neemt deze beter en schiet ook nog een driepunter waardoor het verschil oploopt naar 56-40.
De opdracht voor de 4e periode is duidelijk. Volop de press spelen. Het levert wel een aantal keren balbezit op, maar de bal wordt nog makkelijker door slordig spel verspeeld. Het niveau van de eerste competitiewedstrijden wordt bij lange na niet gehaald. De rust ontbreekt om een goede aanval te spelen en de verdediging sluit telkens te laat waardoor de lange dames van Baros vrije doorgang hebben naar de basket. De zeker niet geweldig spelende thuisclub kan zo heel makkelijk deze wedstrijd winnen. De eindstand wordt 77-52.

Scores: Andrea 4, Willeke 3, Annemarie 3, Anita 5, Ilse 10, Miranda 0, Marloes 8, Sonja 3, Wendy 3, Birgitte 13.

Zaterdag speelt DS2 thuis om 18.00 uur tegen Almonte, die voor de beker nog werd verslagen.