De Wit-Grasshoppers vs BS Leiden

We speelden afgelopen zaterdagavond uit tegen BS Leiden om 20:00 in de Vliethorst. Tijdens het inlopen zagen we al dat het niet echt een serieus team was van BS Leiden en leek het erop dat we dit gemakkelijk konden winnen en dat is ook gebeurt met een uitslag van 30-108 en we hadden ook 2 goede scheidsrechters!

We startten de wedstrijd met: Dirk, Yordam, Tim, Lars, William
We begonnen al sterk en stonden al snel voor met 12-3, op de training hadden we een keer zone-press geoefend en dat gingen we nu in de praktijk brengen en dat lukte erg goed want daardoor kregen wij veel steals en de tegenstander kwam niet meer over de middellijn eindstand dit kwart: 6-22 in het voordeel van ons

2de kwart gingen we in met als doel de 50 halen voor rust zou dat lukken? Jazeker dat ging ons lukken. In dit kwart werd er van onze kant veel fouten gemaakt waardoor de Leiden vaak op de vrije worp lijn stond maar ze niet raak schoot. In dit kwart kwam bijna iedereen wel aan score toe. Eindstand dit kwart: 10-32

Ruststand: 16-54

3de kwart ons doel was nu om de 100 te gaan halen voor het eind van de wedstrijd we dachten dat word een makkie maar dat viel we tegen. We moesten dit kwart alsnog vechten voor elke bal gelukkig kwamen de Guards door de zone-press makkelijk aan steals en scores. Tim scoorde veel punten dit kwart door de steals.
We speelden ons spel! De 5-out ging redelijk als we die konden gebruiken.
Stand dit kwart: 7-33

4de kwart op naar de 100! Is makkelijker gezegd dan gedaan. In dit kwart kwam Dirk veel aan scoren en de eerste 2 minuten al 8 punten, Damian scoorde in de 4de minuut de 99ste punt en daarna gelijk zijn 5de fout maakte en moest gewisseld worden. Iedereen kreeg de kans om de 100ste punt te maken maar het wilde maar niet lukken. Dirk kreeg 2 maal en helaas miste hij ze allebei en we bleven op de 99 en toen werd er een fout op Tim gemaakt waardoor hij 2 maal kreeg en de 100ste punt maakte. We hebben er 4 minuten over gedaan om 1 punt te scoren… Daarna verliep het iets beter en scoorde we weer. Punten dit kwart: 7-29

Eindstand: 30-108

Punten: Damian 24; Dirk 22; Tim 17; Yordam 16; Lars 13; William 6; Mart 6; Maurits 4; Menno 0;

Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen ABC om 12;15 dus kom kijken als je zin en tijd heb!