Vorige week zaterdag heeft het jeugd rolstoelbasketballteam van STOL-Grasshoppers een uitstekende prestatie neergezet om in een heuse thriller te winnen van het regioteam van Zuid-Holland Zuid. De meeste spelers van STOL-Grasshoppers begonnen wat nerveus aan de wedstrijd. Wat wil je ook als je in de spotlight moet opkomen en moet spelen voor een bomvolle tribune en onder toeziend oog van wethouder W. van Duijn en de in grote getale toegestroomde familie en andere belangstellenden. Er werden in het 1e kwart behoorlijk wat makkelijke scoringskansen gemist. Alleen Annemieke Nijgh bleek geen last te hebben van zenuwen. Zij opende de score door 2 maal achter elkaar met een schitterend afstandsschot raak te knallen. Het 1e kwart eindigde dan ook met een 8-5 tussenstand in het voordeel van STOL-Grasshoppers.

In het 2e kwart konden de rolstoelbasketballers slechts 3 punten aan hun totaal van 8 bijschrijven en kwam de tegenstander terug tot een gelijke stand bij de rust.
De pauze had de spelers van STOL-Grasshoppers geen goed gedaan. Het 3e kwart was er één om snel te vergeten. Aan het eind van het 3e kwart stond het regioteam Zuid-Holland Zuid met 4 punten voor. Tussenstand 13-17.

In de korte pauze tussen het 3e en 4e kwart werd er door de coaches een hartig woordje gesproken met de spelers van STOL-Grasshoppers. We konden toch niet gaan verliezen in onze thuishal. Wat een teleurstelling zou dat zijn voor al die toeschouwers en ook voor ons zelf. Deze kleine “uitbarsting” van de coaches Mirjam Zwaan en Jaap van Beelen wierp dadelijk z’n vruchten af. Er werd keihard verdedigd, waardoor Zuid-Holland Zuid niet meer tot scoren kwam in het 4e kwart en STOL-Grasshoppers met enkele fraaie afstandschoten en fastbreaks van Tom Houben, en met goed en snel samenspel naar een 25-17 overwinning snelden.

Scores: Tom Houben 11, Annemieke Nijgh 4, Ilse Kuijt 2, Arie Twigt 2, Rosalie Aandewiel 2, Sjoerd Kuijt 2 en Roy Linden 2. Tevens ook de aandacht voor het uitmuntende verdedigende werk van Arne van Egmond, Brian Guijt, Anouk Ouwehand, Wim Vink en Ries Bodell.

De spelers en speelsters van het rolstoelbasketballteam STOL-Grasshoppers willen hierbij ook iedereen bedanken die aan deze wedstrijd hebben meegewerkt: scheidsrechters, jurytafel, speaker, fotografen, spotlight bediening, bestuur STOL-Grasshoppers, kantine De Bucket (waar de jeugdspelers nog getrakteerd werden) en verder iedereen nog die wij misschien hebben vergeten.