Zonder de zieke Leonie R. maar wel met een gammele Leonie B. en zus Petra als mascotte, trok Dames 3 op deze doordeweekse dinsdag op naar Leiderdorp om het hoger geklasseerde Dames 1 uit dit dorp te treffen. De Katwijkers hadden er zin in en startten overweldigend. Na een voorsprong van 12 punten na de eerste periode, werd na een goede wedstrijd aan het eind een riante 56-72 overwinning gekoesterd.

De thuiswedstrijd was na een inhaalrace tegen het ervaren Leiderdorp gewonnen. Er was toen een slechte start dus de opdracht was simpel, vol er op vanaf het begin. Die boodschap werd goed op gepakt en Leiderdorp kwam door de druk vanaf de opbouw niet lekker in hun spel. Na een 10-0 run door scores van Gerlinde, Liza en 6 punten op rij van Andrea stond het 4-14 na de zevende minuut. Roos tekende haar eerste driepunter af als laatste score voor Dames 3 en het stond daarmee na 10 minuten 7-19. De rollen t.o.v. de thuiswedstrijd waren omgedraaid. Maar de rest van dat scenario moest niet worden vervolgd. Niet verslappen waren de waarschuwende woorden in de 2 minuten pauze.
Rianne werd verkeerd afgestopt en mocht naar de lijn waar 1 punt werd gescoord, dat was teken om de draad weer op te pakken en uit te lopen naar 11-28. Waar Lieke net niet wist te scoren maar wel verdedigend haar werk verrichtte, kwamen een paar mooie aanvallen met mooie back doors van Liza en dat leverde 4 punten op. Leonie kon zo ook toch nog een paar minuutjes maken. Kort en krachtig was haar motto. Leiderdorp zette aan maar weer was het Roos die de laatste score voor Dames 3 op zich nam. Leiderdorp wist nog te stealen en in buzzer te scoren. De ruststand werd daarmee 21-34. De voorsprong was goed verdedigd en met nog 1 puntje uitgebouwd.

Met 8 punten op rij van Andrea afgesloten met de tweede driepunter van Roos, was de toon weer gezet. De huid zou deze wedstrijd duur verkocht worden, 27-45. Jacoline die de kramp bijna in haar voeten had gelopen bij de rust, scoorde twee punten van de lijn en in de voorlaatste minuut werd Simone van Meurs iets te veel ruimte gegund wat driepunten voor de thuisclub opleverde. Maar voordat daar enige hoop uit geput kon worden, wist Liza weer het netje te vinden en Roos tekende weer de laatste score van het derde kwart aan voor Dames 3. Tussenstand 42-55. De voorsprong was geconsolideerd maar geen stand om te freewheelen. Kon de laatste periode de hoge intensiteit worden volgehouden, dat was de vraag. Het was wel eens vaker mis gegaan.

Er moesten een paar speelsters aan de oplader voor het eindspel en Leiderdorp leek daarvan even te profiteren en kwam terug naar 48-55. Andrea en Roos zorgden ervoor met elk een score dat het verschil weer boven de 10 kwam. Na een tegenscore was het tijd voor een time out om het begrip money time te introduceren. Na afloop moest de coach toegeven dat dit zonder vertaling goed werd opgepikt. Liza en het derde bommetje van Roos, twee drives van Jacoline en een toverbal recht onder de ring van Liza (bal verdwijnt op die positie na aanvallende rebound zonder ring of iets te raken), door het netje. De oplettende lezer zal opmerken dat het netje (toch iets) dan toch wel werd geraakt. Met 50-70 was de wedstrijd met nog drie minuten te gaan in het slot gegooid. Gerlinde nam de rol van Roos over om de laatste score voor DS3 aan te tekenen. Met nog een applauswissel (van Petra, vader Rijn had andere keuzes gemaakt) was de eindstand met 56-72 een feit.

Scores: Roos 15, Esther 4, Jacoline 8, Andrea 24, Gerlinde 6, Rianne 1, Lieke 0, Liza 14 en Leonie B. 0.

Coach Jaap was uiteraard zeer tevreden over het resultaat. Dat niet alleen, volgens hem was het de beste wedstrijd van het seizoen. “In het algemeen is door het team een prima prestatie neergezet. Zonder iemand tekort te willen doen want het gaat niet over individuen in een teamsport, stak Andrea deze avond er met kop en schouders boven uit.“ En lachend: “Toch wel een prestatie met iemand van die lengte. Of kwam het, bedenk ik me nu, door de verfdampen uit de Burggravenlaan?”

Zaterdag a.s. speelt Dames 3 in het voorprogramma van Dames 1, om 18.00 uur tegen Cady ’73 Dames 1 om 18.00 uur in sporthal Cleijn Duin (centercourt?).