Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Captain Sonja Kuijt wees met 6 (uit 9) driepunters haar team een grote dienst.

Sportiff Grasshoppers is de kwartfinale van de play offs thuis tegen Landslake Lions goed begonnen. Een moeizame start bezorgde de ploeg aanvankelijk een ruime achterstand maar Axel Gouw zag zijn ploeg na een knappe inhaalrace de overwinning toch veilig stellen.

De punten zijn duur in het begin van de wedstrijd waarin de play off spanning de beide teams parten lijken te spelen. Lions pakt de leiding en Grasshoppers volgt op korte afstand. Via 4-5 halverwege wordt de 1e periode afgesloten met een 13-15 stand.

Sportiff begint goed aan het 2e kwart en pakt het initiatief over maar vervolgens zijn het toch weer de Lions die via een trefzekere periode vlak voor de rust het eerste gaatje slaan. Na 23-20 en 27-23 plaatsen de gasten een run en gaan de ploegen rusten met een Landsmeerse voorsprong op het scorebord. Ruststand 29-38.

Na rust blijft de thuisploeg in eerste instantie tegen deze achterstand aankijken (37-46) maar twee drietjes op rij halverwege het derde kwart blijken het startsignaal te zijn voor de Katwijkse inhaalrace. Met een afsluitende 13-3 run begint Sportiff met een voorsprong (53-49) bij aanvang van de laatste periode.

Ook dit kwart is voor Sportiff Grasshoppers dat langzaam maar zeker weg kan lopen van de Lions. En als de spanning al lang uit de wedstrijd is, klinkt het laatste fluitsignaal na een echte teamprestatie bij een stand van 76-58.

Periodestanden: 13-15; 16-23; 24-11; 23-9.
Scores: Ilse Kuijt 19, Sonja Kuijt 18 (8 reb.), Deborah Vos 14, Noor Driessen 11 (7 reb./7 ass.), Marieke van Schie 4 (10 reb.), Rosalie Aandewiel 3, Liselot Kulk 3, Iris Govers 2, Lotte van Kruistum 2.

Reactie coach Axel Gouw zag met de vele kijkers achter de livestream een wedstrijd met twee gezichten. “Met de rust waren de cijfers niet echt geruststellend. Maar na rust worden de teugels verdedigend aangetrokken en aanvallend vallen de scores nu wel. Goed om te zien als ze de rug zo rechten.”

Donderdag a.s. is de tweede wedstrijd in Landsmeer om 20.30 uur. De wedstrijd is te volgen via de livestream.