De eerste thuiswedstrijd op vrijdagavond in de 1e klasse interrayonaal. Dat was de situatie voor DS3 met een tegenstander die in de vorige competitiewedstrijd Challengers ruim had verslagen waar de Katwijkers in een oefenwedstrijd moeizaam tot een overwinning kwam. Er was lekker wat publiek, met een speciale delegatie van groep 6A voor juf Miranda. De teamfoto’s werden gemaakt wat ook leuk was omdat de geblesseerde Jacoline aanwezig was en ook de scouting waarnam. Roos was als enige afwezig. In een wedstrijd waar de punten duur waren, trok DS3 na een goede derde periode de wedstrijd naar zich toe. Eindstand 52-48.

De thuisploeg komt iets scherper uit de startblokken en heeft de eerste 5 minuten een kleine voorsprong. Maar net als eerdere wedstrijden is het netje vinden nog een hele klus. Dat geldt ook voor Utrecht Bull’s zodat er na de eerste periode een 9-9 stand op het bord staat.

Het begin van het tweede kwart is voor de bezoekers. Steeds loopt de aanval door de verdediging alsof ze er niet staan. Via 21-14 en 27-21 achter wordt het met een eindsprintje bij de rust 26-30. Vier punten achter is te overzien, maar er moet een tandje in de verdediging bij en de aanvallen beter afgerond. Zo simpel kan de boodschap zijn en die wordt opgepikt door het geel/zwarte team.
Lijkt het even mis te gaan na de enige driepunter van De Wit-Grasshoppers van Wendy omdat Utrecht drie keer mag scoren, na de derde minuut wordt er geen enkele score meer toegestaan. De aanvallen worden nu wel goed afgerond of via fouten afgestopt en als de rook is opgetrokken, is er een voorsprong te noteren van 44-38.

Utrecht weet nog terug te komen tot 49-46 in de 6e minuut. Het team dat dan in het veld staat geeft verdedigend niets meer weg. De tegenstander wordt gedwongen tot noodschoten of ziet aanvallende bedoelingen gestrand in intercepties. De vrije worpen die dan nog volgen om de tijd te stoppen, treffen geen doel, waardoor de eindstand blijft steken op 52-48. De vreugde is er niet minder om. De eerste overwinning in de 1e klasse is binnen, dan heb je er toch iets te zoeken.

Scores: Mirjam 6, Marloes 0, Laura 7 (8 reb.), Ellen 0, Anne-Marie 5, Miranda 8, Andrea 6, Wendy 7, Kariene 13.

Coach Jaap die na afloop werd verrast met een leuke attentie voor zijn verjaardag eerder die week, was goed te spreken over de inzet van het team. “Een beetje slapjes in het begin, de vechtlust kwam in de tweede helft goed naar boven. De tegenstander kwam niet meer tot goede aanvallen waardoor we de wedstrijd op het eind konden uitspelen. Het zou wel een stuk schelen als er wat meer gemakkelijke ballen ook door het netje zouden vallen.” Enig understatement was daarbij in zijn stem te horen.

Zaterdag a.s. speelt DS3 de uitwedstrijd tegen Challengers om 19.30 uur in de Fanny Blankers Koenhal te Hoofddorp.