Vorige week was de tegenstander New Stars uit Nieuwegein. Wat Heren 1 daar wel lukte, ging mis bij DS3. Er werd verloren met de duidelijke cijfers 59-37. Invalcoach Kees van Duijvenbode was helder in zijn analyse: “We kregen continu een fast-break om de oren, omdat we te traag terug in de verdediging waren. De verdediging moet beter. Ook hebben we veel vrije worpen gemist (10 van de 14). In de aanval moeten we de bal sneller rond laten gaan en screens voor elkaar zetten zodat ze naar het bord kunnen gaan.”

Scores: Esther 6, Jacoline 10, Andrea 9, Gerlinde 2, Roos 3, Rianne 2, Lieke 5.

DS1 – Baros 2

Afgelopen zaterdag was Liza weer terug van vakantie maar Lieke naar Keulen. Eline probeerde het weer en compressiekousen brachten verlichting bij niet nader te noemen kuiten. Baros 2 was opnieuw een hoger geklasseerd team dat in sporthal Cleijn Duin tegemoet getreden moest worden.
De eerste periode ging gelijk op met 18-18. In de tweede periode namen de slordigheden toe en gaf Baros te gemakkelijke kansen. Veel balverlies zorgde ervoor dat DS3 zelf niet aan scoren toe kwam en de tegenstander vaak een rode loper bezorgde. Ruststand 26-38.

Na de rust bleef de aanval rommelig en vielen schoten niet en de drives werden niet afgerond. Ook het afronden van de vrije worpen liet te wensen over (48%). Er was wel iets veranderd ten goede, de verdediging sloot goed en Baros werd onder de 10 punten gehouden. Een goede prestatie die echter minder cachet kreeg door de slechte afronding. Wel was de achterstand terug gelopen tot 6 punten: 37-43.

Na drie gemiste vrije worpen komt het moment van Jacoline die een driepunter er in gooit. Daarmee staat het aan het begin van het laatste kwart opeens 41-45. Dan keert de wedstrijd met drie driepunters van Baros en een fieldgoal. Een tweede driepunter van Jacoline en score van Andrea houden dan nog even de hoop levend maar het verschil is 10: 46-56. Baros komt in de flow en DS3 kan het verdedigend en aanvallend niet meer bolwerken. Dat er 6 van de 8 vrije worpen worden gemist helpt daar ook niet bij. Eindstand: 48-64.

Coach Jaap was vooral over het soms slappe verdedigen en vele balverlies niet echt te spreken. “In de tweede helft leek het beter te gaan. Daar was ik ook tevreden over. Vervolgens moet je constateren dat het schot van buiten niet wilde vallen en lay ups beter afgemaakt hadden mogen worden. De eindsprint van Baros was daarom niet meer bij te houden. We waren dus niet echt kansloos al doet de einduitslag anders vermoeden.”

Scores: Esther 9, Jacoline 11 (7 reb.), Andrea 11 (13 reb.), Gerlinde 4, Roos 5, Leonie R. 2, Rianne 0, Eline 0, Liza 6, Leonie B. 0.

Zaterdag a.s. is de uitwedstrijd tegen Crackerjacks Dames 1 om 18.15 uur in sporthal de Zielhorst te Amersfoort.