Zonder Roos en Alexandra moest DS3 de laatste wedstrijd van de competitie op dinsdag aantreden tegen Baros 2. Winst was noodzakelijk om in punten gelijk te komen met Amazone. Onderling resultaat telt niet in de 2e klas rayon, zodat een beslissingswedstrijd om het kampioenschap nodig zal zijn. De eerste helft leek het nog niet te zijn doorgedrongen en werd tegen een achterstand van 1 punt aangekeken (39-40). De tweede helft werd orde op zaken gesteld. De tegenstander kwam nog maar tot 10 puntjes en de eindstand van 77-50 deed de stand op de ranglijst meer recht.

Voor een door-de-weekse-avond was het publiek in grote getale aanwezig. Met het eerdere succes op zaterdag in het achterhoofd, waren een aantal jongens van U16 en U18 hoorbaar aanwezig met hun aanmoedigingen. Dat bracht de nodige sfeer in de zaal en dat was vooral de eerste helft wel nodig want die was niet echt om naar huis te schrijven. Aangezien uw verslaggever niet naar huis schrijft maar via internet naar de hele wereld, moet er toch iets van gezegd worden.

Van het eerste goede begin (4-0) loopt Baros door geknoei van het thuisteam naar een voorsprong van 6-12. Na een gemiste bonus vrije worp staat iedereen stil en wordt de bal “afgegeven’ aan de scheids. Als dood element komt er balbezit voor Baros die vervolgens met een driepunter een 5 point play weet te maken. Na scores van Anne-Marie en Wendy komt DS3 dichterbij maar weer een driepunter van Baros vergroot het gat. Vier punten van Andrea verkleinen het gaatje naar 16-19 na de eerste periode.

Het lek lijkt boven water als Merel en Miranda hun eerste scores aantekenen. Wendy is feilloos van de lijn en Janet schiet – naar later blijkt – de eerste en laatste driepunter voor De Wit-Grasshoppers binnen. Hierdoor staat het 25-19 binnen twee minuten. De voorsprong blijft lange tijd in tact. Als Baros opeens de geest krijgt met 4 driepunters op rij en een slotscore, waardoor het met rust 39-40 is. Op zich 2 puntjes ingelopen maar de vrije schot kansen zijn een doorn in het oog van coach Ab. Dat moet in de derde periode anders.

Even lijkt het erop dat Baros de lijn blijft doortrekken door te beginnen met een driepunter. Daarmee blijkt alle kruit te zijn verschoten. Want verder dan deze drie punten komt Baros niet meer. Merel is ouderwets bezig en scoort (6) er met Wendy (8) aardig op los. Andrea en Mirjam (4) en op het eind Anne-Marie zetten de tussenstand van 62-43 op het bord.

De wedstrijd is gespeeld en DS3 speelt de wedstrijd verder gecontroleerd uit en heeft een paar keer pech dat een mooie aanval dan net een beetje sterft in schoonheid. Andrea met o.a. 8 intercepties is onvermoeibaar bezig en pakt de eerste score in het 4e kwart. Dat betekent ook het 1000ste punt voor DS3 in deze competitie. Kariene zorgt onder het bord voor twee scores op rij. Miranda, Wendy en Mirjam geven de score een beter aanzien naar 74 voor DS3 en precies omgekeerd, 47 voor Baros.
Janet zorgt met score en een rake vrije worp voor de eindstand: 77-50.

Scores: Anne-Marie 10, Mirjam 8, Wendy 16, Miranda 6, Andrea 11 (6 reb., 5 ass., 8 steals), Kariene 8, Merel 12, Janet 6.

Coach Ab vond het jammer van de eerste helft, maar de tweede had weer veel goed gemaakt: “Spelend als in de 2e helft, had een super score opgeleverd. Het publiek was in ruime mate aanwezig en die ook weer bedankt.”

De laatste wedstrijd van deze competitie is niet het einde van het seizoen. Doordat DS3 en Amazone gelijk zijn geëindigd en onderling resultaat niet telt in de tweede klasse Rayon, wacht nog een beslissingswedstrijd op een nader te bepalen moment en op neutraal terrein.