Voor het vertrek naar Groningen was er eerst een inventarisatie hoe het met iedereen gesteld was. Resultaat: Kariene mag weer spelen, IJtske gaat mee, Marloes (hele week ziek geweest), Annemarie (vrijdag ziek geworden) en een paar speelsters niet fit. Tel daarbij de afwezigheid van Janet, Sonja en Ilse en het is duidelijk dat Dames 2 behoorlijk gehandicapt is. Toch gaat de groep vol goede moed naar Groningen al was het alleen al omdat de meiden na de wedstrijd gaan stappen in Groningen en daar blijven overnachten.

De opdracht van coach Ria vooraf is duidelijk: “spelen als team”. In de eerste periode komt daar zeer weinig van terecht. Er is veel balverlies en er wordt slap verdedigd waardoor de Groene Uilen wel heel makkelijk aan hun scores komen. Een goede aanval is er niet omdat het allemaal in een veel te laag tempo gaat. Aan het einde van de periode is het 18-7 ( Birgitte 4 en Kariene 3tje). De start van de 2e periode is goed. Er wordt in een hoger tempo gespeeld en er zijn een paar goede aanvallen.Via Birgitte, Annemarie (assist Marloes), IJtske (2 vrije worpen), Birgitte (assist Willeke) is het 22-17 na 3 minuten. Hierna zakt het allemaal weer weg. Het resultaat van foutenlast (Birgitte, Miranda), zwak verdedigen en onnodig balverlies (veel loopfouten) is een achterstand van 29-19 (score Andrea) bij de rust.

Na de pauze is er een ander wedstrijdbeeld. Birgitte krijgt onterecht meteen haar 4e fout maar er wordt veel agressiever verdedigd en harder gewerkt. Kariene maakt de eerste punten en door Miranda en Willeke (3tje) is het 33-26 na 4 minuten. De Groene Uilen krijgen geen makkelijke scores meer doordat er meer pressing gegeven wordt. Het wordt weer een wedstrijd door Miranda bij 35-32 via 2 scores en een vrije worp. Net op dat moment schiet de tegenstander hun enige driepunter van de wedstrijd en krijgt Miranda ook haar 4e fout. De laatste goede aanval in deze periode is voor STOL-Grasshoppers. Op een assist van Wendy scoort Marloes. 40-35.

De eerste score in de 4e periode is van de Groene Uilen, maar wordt direct beantwoord door Willeke met een driepunter. IJtske pakt nog een charge maar de krachten van een aantal speelsters zijn op.
Overal zijn we steeds een stapje te laat. Pech met een paar acties waarbij de bal uit de ring rolt en een paar slordigheden leiden tot een achterstand van 51-39. De Groene Uilen straffen de fouten meteen af in de break. Willeke maakt nog wel haar 3e driepunter, maar de wedstrijd is gespeeld. De eindstand wordt bepaald door Kariene met een mooie centeractie: 58-44.

Scores: Andrea 3, Willeke 10, Annemarie 2, Kariene 9, IJtske 2, Miranda 7, Marloes 2, Wendy 0, Birgitte 9.
Reactie van coach Ria: “In de rust ben ik aardig uit mijn dak gegaan waarna het na de rust in ieder geval verdedigend beter ging. Het is zo jammer dat er niet uitkomt wat er in zit. Ze kunnen veel beter”.

NB. De meiden zijn heelhuids uit Groningen teruggekomen.