Klik hier voor het fotoalbum van Jan van de Bilt. Fleur Kuijt werd verkozen tot Lady of the Game (foto website Loon Lions).

Solar-systemen Grasshoppers heeft zich in de derde wedstrijd van de finale play offs in Landsmeer tegen Loon Lions prima hersteld van de verliespartij in eigen huis van afgelopen zaterdag. Het in grote getale opgekomen publiek zag in een boeiende wedstrijd de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens in het vierde kwart toeslaan om zodoende het thuisvoordeel weer terug te pakken.

De eerste periode laat een gelijkopgaand scoreverloop zien met halverwege een kleine voorsprong voor Grasshoppers (9-12). De thuisclub komt daarna weer op gelijke hoogte maar een eindspurt brengt Solar-systemen Grasshoppers naar de goeie kant van de score (16-22).

Ook het tweede kwart kan Grasshoppers verder uitlopen. Na 22-32 doet Loon nog wel wat terug maar bij het rustsignaal staat er een Katwijkse voorsprong op het scorebord (29-36).

Loon Lions vecht zich dan na de rust nog 1 keer terug in de wedstrijd en komt vooral via scores van Katie Bussey aan de leiding (43-41). De voorsprong is echter van korte duur en een beslissende Katwijkse run van 16-2 brengt het verschil weer naar 10 punten in het voordeel van Solar-systemen Grasshoppers die daarna de wedstrijd gecontroleerd uit weet te spelen. Eindstand 54-66.

Scores: Fleur Kuijt 14 pt; Noor Driessen 13 pt (+10 reb); Deborah Vos 13 pt ; Sonja Kuijt 12 pt; Mia Hordijk 5 pt; Ingrid van der Plas 4 pt (+9 reb); Iris Govers 3 pt; Marieke van Schie 2 pt; Alissa van der Plas; Rosalie Aandewiel; Evelien Lutje Schipholt en Ilse Kuijt geblesseerd.

Aanstaande zaterdag 11 mei staat de 4e finalewedstrijd gepland. Deze is opnieuw in Landsmeer en de aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur.