Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Jan van de Bilt. Foto: Het team bedankt na afloop het vele publiek.

Na de tweede thuiszege van Solar-Systemen Grasshoppers op de dames van Loon Lions, is de stand in de halve finale play-offs 2-0 voor de zwart/gele brigade. Eindstand in Katwijk van het tweede duel is 55-47. Nog één zege rest voor het behalen van de finale.

Voor een woensdagavond zaten de tribunes in sporthal Cleijn Duin in Katwijk weer bomvol, met ook het nodige meegereisde publiek uit Landsmeer. De eerste 2 minuten begonnen wat nerveus, geen scores aan beide zijdes. Sharon Beld neemt de dames van Solar-Systemen aan de hand en met nog 4:51 te spelen in Q1 neemt Loon Lions haar eerste time out en is de stand in Katwijk 7-0.
Direct na deze time out schiet Fleur Kuijt met scherp en volgt haar eerste driepunter (van de totaal 3), en met nog 2,5 minuut op de klok is de stand 12-0. Mia Hordijk mag dan ook nog naar de vrije worplijn, maar mist beide schoten en zijn de laatste twee scores dit kwart zijn voor Kim Hartman en eindigt het eerste kwart in een stand van 12-4.

Eerste score in het tweede kwart is wederom voor Kim Hartman na een interceptie.
Kort hierop mag Mia Hordijk opnieuw naar de vrije worplijn en schiet deze maal beide feilloos raak. Met nog 7 minuten te spelen in Q2 brengt Fleur Kuijt met wederom een strakke driepunter op exact 24 sec de stand op 17-10. Er worden flink wat fouten over en weer gegeven en ook de nodige vrije worpen, maar deze worden niet goed benut. Ook het tweede kwart geeft een lage score weer, gelijke stand dit kwart voor beide teams (13-13), er zijn behoorlijk wat kansen gemist.
Met een ruststand van 25-17, een voordeel van 8 punten gaan de dames van Rick Driessen de kleedkamers in.

Ingrid van der Plas start het derde kwart met een driepunter na een steal van Sharon Beld. Er wordt hard gewerkt en een volgende score van Noor Driessen viel in het netje en een de bonus zat. Vervolgens nog een inside score van Marieke van Schie op assist van Fleur Kuijt, Met nog 6:24 te spelen in Q3 neemt Loon Lions een time out. Solar-Systemen Grasshoppers trekt ook na de break scherp door met een mooie score en bonus van Ingrid van der Plas. Ook mogen er nog 6 vrije worpen genomen worden waar er 4 van worden benut. Grootste gat slaan de dames van Driessen met 37-22 met een voorsprong van 15 punten. Loon Lions weet ook het netje weer te vinden en het derde kwart wordt afgesloten met een stand van 42-33, een nipte zege dit kwart voor de thuisploeg.

Ook het vierde kwart opent Ingrid van der Plas met een driepunter. Hierna volgt nog een score van Deborah Vos maar het is voornamelijk Loon Lions wat dit kwart het voortouw neemt met Janine Guijt en Roos Hof. Met nog 6:09 op de klok is de stand 47-39 en neemt Rick Driessen een time out. Loon Lions komt nog wat dichterbij tot 49-44, maar dan is daar Fleur Kuijt met haar derde driepunter.
Verdediging verslapt wat in dit kwart, vermoeidheid gaat opspelen en ook verdedigende rebounds worden niet veel gepakt. Met nog 3 minuten te gaan valt Fieke Lighthart uit met een blessure.
Kort hierna moet ook Nadine Boesaart naar de kant, zij met 5 persoonlijke fouten.
Laatste minuten zijn weer voor de zwart/gelen onder leiding van Noor Driessen die de laatste score op het bord zet en hiermee de eindstand van 55-47.

Uiteraard is de serie nog niet gespeeld. Het zijn en blijven de play-offs. Iedere wedstrijd voor zich, alles kan gebeuren. Maar de dames van Solar-Systemen Grasshoppers zijn er op gebrand voor de derde maal op rij de finale van de play-offs te halen…

Scores : Ingrid van der Plas 17 (+12 reb), Fleur Kuijt 12, Noor Driessen (+7 reb & 4 ass), Sharon Beld 5, Deborah Vos 5, Iris Govers 4, Mia Hordijk 2, Marieke van Schie 2, Ilse Kuijt, Sonja Kuijt.

Periode standen: 12-4; 13-13; 17-16; 13-14.

Aankomende zaterdag 14 april vind de derde wedstrijd plaats in de Indoorhal te Landsmeer.
Aanvang van de wedstrijd is om 19.30 uur.