Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Geert Bekker. Foto: Fleur Kuijt met 6 assist weer lekker op dreef.

Solar-systemen Grasshoppers heeft woensdagavond een prima teamprestatie geleverd door in eigen huis de kwartfinale bekerwedstrijd tegen Royal Eagles te winnen. Bij de rust had de ploeg van Driessen/van Vuurst/Mens al een ruime voorsprong die in de tweede helft verder werd uitgebreid. Ilse Kuijt deed na haar blessure weer mee.

Grasshoppers kwam flitsend uit de startblokken met 4 drietjes op rij (12-6). Daarna vielen in een hoog tempo scores aan beide kanten en via 18-11 werd het 1e kwart met 24-17 in het voordeel van de thuisclub afgesloten.

Solar-systemen kon in de 2e periode – mede door een prima verdediging – langzaam maar zeker weglopen. Halverwege is het verschil 12 punten (36-24) en bij het rustsignaal staat er een 42-26 stand op het scorebord.

Aanvankelijk was in de 2e helft hetzelfde spelbeeld te zien en kan Grasshoppers het verschil naar maximaal 22 punten brengen (56-34). De wedstrijd is dan al gespeeld – beide teams doen het wat rustiger aan – en eindigt bij een 72-51 stand.

Topscores: Ingrid vd Plas 17 (+13 reb.), Fleur Kuijt 11 (6 ass.), Iris Govers 10, Ilse Kuijt 8, Noor Driessen 7, Mia Hordijk 6, Deborah Vos 5, Marieke van Schie 4, Tamlyn de Groot 3, Eline Kraaijenoord 1, Alissa vd Plas.
Zaterdag 3 februari speelt Solar-systemen een uitwedstrijd tegen Binnenland. Aanvang is 19.00 uur.