Coach Axel houdt ook van schaken.

Voor Solar-systemen Grasshoppers Dames 2 resten nog 4 wedstrijden in deze competitie. Het is zeer spannend, want 5 teams ontlopen elkaar niets en strijden allemaal voor een plekje in de final four. De confrontatie tussen Grasshoppers en Lokomotief is een wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 4. Het onderlinge verschil is maar 2 winstpunten. Beide teams promoten in een aantrekkelijke wedstrijd het vrouwenbasketbal. Lange tijd houden ze elkaar in evenwicht. Grasshoppers heeft wel steeds een kleine voorsprong maar kan pas in het 4e kwart de voorsprong groter maken. Het is een knappe en verdiende overwinning.

1e periode;
Beide teams gaan in een hoog tempo van start en zoeken snel de basket op. De scores vallen aan beide kanten makkelijk. Suus begint weer met twee driepunters, iets wat ze tegen DAS ook liet zien. De score gaat gelijk op. Via 10-10 wordt het na een driepunter van Maaike en 2 scores van Naomi 18-18. De laatste score is van Birgitte 20-18.

2e periode;
Het blijft een leuk kijkspel. De teams (coaches) kennen elkaars sterke punten en proberen daar telkens een ander verdedigend antwoord op te vinden. Suus blijft lekker scoren (6), Rosalie met een driepunter en de score van Tamlyn zorgen voor 31-31 na 5 minuten. Grasshoppers staat dan al op 5 teamfouten, maar slaat een klein gaatje via driepunters van Suus en Birgitte en scores van Anita, Eline en Naomi 43-35. Grasshoppers mist nog een makkelijke lay up en ziet Lokomotief middels hun eerste driepunter de stand terug brengen naar 43-38. Bij de laatste schotpoging komt Birgitte vol in aanraking met een tegenstander en ligt minuten lang uitgeteld op de grond. Ze zal in de tweede helft amper meer spelen.

3e periode;
Lokomotief start met een zone verdediging. Maaike beantwoordt dit direct met een driepunter. Grasshoppers slaagt er maar niet in om een voorsprong van 10 punten te nemen. Er worden veel driepuntspogingen gemist. Na een gemiste vrije worp van Lokomotief wordt er ook een aanvalsrebound weggegeven waarvan Lokomotief profiteert, 50-45. Grasshoppers blijft hard werken in de verdediging en houdt de voorsprong vast vooral door een goed spelende Rosalie. Zij zorgt met 2 driepunters en een laatste drive naar het bord dat er eindelijk een verschil van 10 punten is: 62-52.

4e periode;
Grasshoppers heeft het verdedigend goed staan. Er worden wel een aantal vrije worpen gemist, waardoor de voorsprong niet groter wordt dan 68-54. Naomi maakt een mooie score op een assist van Tamlyn. Wanneer Lokomotief 2x zo door de verdediging heen loopt, wordt het toch weer spannend. Tamlyn met een driepunter zorgt voor 72-62 met nog 2 minuten te spelen. Lokomotief geeft zich pas gewonnen na een schitterend punt van Eline, met 2 speelster in haar nek weet ze onder het bord door de bal met effect nog in het netje te krijgen. Wedstrijd gespeeld. Eindstand 76-65.

Scores: Naomi 8; Suus 15; Anita 6; Rosalie 14; Carola 2; Eline 5; Birgitte 8; Tamlyn 8.

Reactie coach Axel: “Echt een leuke wedstrijd tussen 2 teams die wilden basketballen. Er was veel intensiteit. We maakten goede beslissingen op het juiste moment en die kwamen ook steeds uit een andere hoek. We gunden het elkaar en dan zijn we als team erg sterk.
Verder heb ik genoten van het schaakspel wat er tussen de coach van Lokomotief en mij was. Ik kijk uit naar onze volgende wedstrijd, de topper tegen Baros.”