Een zeperd is een vreemd fenomeen, iets ongrijpbaars zoals ‘lurven’ en ‘kladden’. Of het is een uitgestorven diersoort, zoals de dodo: “Dat is nog eens een zeperd”, zeg je dan als je als laatste bent overgebleven. Maar hoe dan ook, tegen het verlies van Dames 3 was weinig in te brengen. Een kansloze nederlaag vanaf het allereerste begin, wat uitmondde in een eindstand van 84-53. Positief bezien loopt in de Eredivisie Loon Lions tegen een grotere zeperd aan met een nederlaag van 85-40 tegen Den Helder. Zo beschouwd doet Dames 3 het toch nog beter.

De start is slecht. Oegstgeest scoort aan de lopende band en Solar-systemen Grasshoppers stelt daar bitter weinig tegenover. De wedstrijd is over voordat die goed en wel begonnen is. Eerste periode 22-7. Oegstgeest blijft in zone staan (zo’n beetje de hele wedstrijd) en gaat de eerst 4 minuten door waar ze gebleven waren. In het tweede deel van de 2e periode komen dan eindelijk de scores los bij Dames 3. Het gat is met rust wel groter geworden (40-18).

In de rust de koppen nog eens bij elkaar gestoken. Even iets herhaald over een agressiever defense. Laten we eerste helft vergeten en laat zien dat het beter kan. Het lijkt de doelstelling van het team te zijn, maar na bijna 4 minuten heeft Oegstgeest een 9-0 run geplaatst. Vanaf dat moment draait het iets beter en gaat het gelijk op. Maar die goede start van Oegstgeest laat het verschil weer toenemen (65-35).

Het laatste kwart gaat dan gelijk op (19-18) wat de eindstand bepaalt op 84-53. Volgens de coach een verlies waar niets aan af te dingen was: “Een onherkenbaar team vanavond, uithuilen en opnieuw beginnen.”

Scores: Esther 4, Jacoline 7, Judith 6, Gerlinde 2, Leonie 2, Rianne 2, Roos 15, Lieke 2, Liza 13.

Zaterdag a.s. speelt Dames 3 om 12.15 uur in Delft tegen Punch.