Na een duidelijke nederlaag vorige week, stond dit keer een vrijwel compleet team aan de start met het idee dat er iets goed te maken was. Twee eerdere ontmoetingen in de Apollohal (ook op vrijdagavond) waren verloren en die spiraal moest doorbroken worden. De gewoonte om niet goed te beginnen, werd moeiteloos voortgezet. Een hele goede tweede periode deed de wedstrijd kantelen naar een voorsprong van 7 punten bij de rust. Apollo met veel ervaring in de ploeg, pakte in het vierde kwart een voorsprong, die op de valreep teniet werd gedaan. DS3 wist er een verlenging uit te slepen (48-48), die vervolgens van de vrije worplijn met 1 punt werd gewonnen. Eindstand 57-56.

Bij 0-6 kwamen de eerste scores van DS3 op het bord. De aansluiting duurde maar kort want de Katwijkers krijgen gelijk een driepunter en gewone score om de oren. Een time out was nodig om aan te geven dat de wedstrijd toch al een tijdje bezig was. Na nog 2 punten van de lijn tegen te hebben gekregen (4-13), waren de laatste 2 minuten voor het thuisteam. Laura liet zich gelden met twee scores op rij. De verdediging werd aangescherpt en Wendy en Andrea kwamen ook goed door en sloten daarmee de eerste periode af met een alsnog acceptabele stand: 12-15.

In de eerste fase van de volgende periode leek het er niet op dat dit de opmaat was naar beter. Na drie minuten was de achterstand gegroeid tot 15-21. Daarna werd de ene na de andere aanval goed uitgespeeld en verdedigend nog maar 4 puntjes toegestaan. Laura en Miranda met beiden 4 punten en tot slot 2 bommetjes van achter de perimeter van eerst Anne-Marie en Andrea. Daarmee brak de rust aan met een voorsprong van 32-25.

DS3 kwam goed uit de rust en maakte de eerste drie punten. Om vervolgens 4 minuten helemaal stil te vallen. Verdedigend werden opnieuw maar 10 punten toegestaan maar dat was genoeg om Apollo drie punten in te lopen: 39-35.

Wendy scoorde de eerste punten namens het thuisteam, maar een score en driepunter van Apollo gelijk daarop bracht de spanning weer helemaal terug. Nog maar 1 punt voorsprong (41-40). Halverwege zetten de gasten een 7-0 run neer waarvan 5 punten van de lijn. Daarmee gingen de laatste 2 minuten in. Met 3 missers van de lijn ging dat niet goed voor DS3. Tijd voor een time out om de laatste instructies mee te geven. Druk over het hele veld en het snot voor de ogen werken. Apollo kwam het eerst op de lijn. Een punt en een misser gaf de stand van 48-45 op het bord te zien. Andrea werd 2x verkeerd afgestopt. Drie uit vier, dus een gelijke stand. De laatste aanval van Apollo wordt een steal voor Andrea maar geen score. Geen gekke dingen dit keer, een verlenging was het feit. De twee volle mobiele tribunes met het thuispubliek trilden van de spanning. In het veld is rust bewaren nu het belangrijkste.
Blijkt de pijl niet te zijn gedraaid waardoor Apollo uit krijgt in het begin en gelijk een driepunter scoort. Nog niks aan de hand, Kariene weet de volgende aanval de aansluiting te maken. Apollo scoort opnieuw en het verschil is weer 3 punten. Miranda maakt een belangrijke score. Apollo naar de lijn, maakt maar 1 punt. Weer is Miranda trefzeker en anderhalve minuut voor het eind is het opnieuw gelijk. Apollo naar de lijn, de druk is groot en levert 1 misser op. Miranda wordt in de laatste minuut verkeerd afgestopt en koelbloedig gooit ze er twee punten in. De eerste voorsprong in de verlenging is een feit. Apollo mag vervolgens ook naar de lijn, maar opnieuw 1 uit 2. Maar wel weer gelijk. Andrea is het eindstation in de volgende aanval, een fout op haar levert twee vrije worpen op. De eerste gaat erin, een zucht gaat door de tribunes en de bank. De tweede mis, maar de tijd is bijna op. Noodschot moet van veel te ver, levert niets meer op. Na een enerverende wedstrijd stapt DS3 als een heel blije overwinnaar van het veld. Eindstand 57-56.

Scores: Marloes 1 (6 reb.), Laura 8 (9 reb.), Ellen 0, Anne-Marie 5, Miranda 12 (10 reb.), Andrea 18 (9 reb., 5 stls.), Wendy 8, Kariene 5.

De coach was vooral opgelucht. Dit was voor het eerst in drie seizoenen dat er een verlenging werd gespeeld. Jaap: “Ik heb al genoeg bizarre wendingen gezien, waar ik dacht dat we gingen verlengen en alsnog in de laatste seconde verloren. Nu moesten we in de achtervolging en komen we gelijk. Het laatste balbezit is dan nog voor ons, maar dat wordt niet goed uitgespeeld. Bij begin van de verlenging staat de pijl niet goed en knalt Apollo er gelijk een driepunter in. Kan er ook wel bij, denk je dan. Maar Miranda neemt dan als meest ervaren speelster haar verantwoordelijkheid en sleept in die fase het team er doorheen met 6 punten.” Gevraagd of dat dan het meest is blijven hangen, antwoordt Jaap dat de 2 periode 1 van de betere van het seizoen was. Aanvallend scherp en doeltreffend en verdedigend niets weggeven en keihard werken door het hele team. “Nog mooier zou zijn dat dit niveau langer in de wedstrijd doorgezet kan worden. De rest van het seizoen zo onbevangen blijven spelen om nog wat leuke dingen te laten zien.”

Zaterdag speelt DS3 uit tegen Shooters om 17.30 uur in Bunschoten.