Soms gaan de dingen te gemakkelijk en ga je er ook gemakkelijk over denken. Daar zit net de crux want als het goed gaat, lijkt (met nadruk: lijkt) het gemakkelijk maar iedereen doet wat er moet gebeuren. Haal je dat onderdeel er uit dan wordt het moeizaam en dat gebeurde in de derde periode bij DS3 tegen Hurricanes. De laatste periode liep weer als vanouds en toen werd het grote verschil gemaakt. Eindstand 96-53.

In de eerste periode ging het aanvallend en verdedigend goed. Dianne valt op door 5 uit 5 van de lijn te schieten, waarvan dus 1 een bonus was. Tussenstand: 27-10. In de 2e periode blijft het scoren op peil, het schot valt niet gemakkelijk. Hoewel Manon en Janet hier een driepunter noteren, vallen de meeste scores van dichtbij. Bijna iedereen komt tot scoren. De verdediging sluit niet altijd even goed en van de ruimte profiteert Hurricanes met 18 punten deze periode al wat beter. De ruststand van 55-28 baart nog niet veel zorgen.

Na rust komt Hurricanes een stuk beter uit de verf. Nr. 11 wordt steeds in stelling gebracht en komt veelvuldig tot scoren. Wat DS3 in dit kwart laat zien is dramatisch. Aanvallend en verdedigend komt niemand tot het normale niveau. Coach Ab is de wanhoop nabij als Hurricanes in de 8 minuut op 10 punten komt: 57-47. Er is dan maar 1 veldscore te zien geweest van Anita. Merel en Kariene doen op het eind nog iets terug, zodat de laatste periode met een stand van 61-47 gaat beginnen.

Het ontbrak er nog dat het team zei: “Geintje Ab”, want van drama werd het crescendo. Iedereen raakt op dreef, wat zich aftekent door een driepunter van Laura van Heeswijk. Ook Merel schiet met zere rug er nog een driepunter in. Nu komt Hurricanes er niet meer aan te pas en weet maar 6 punten te maken. Daar tegenover staan er dit kwart 35 van STOL-Grasshoppers. Eindstand: 96-53.

Scores: Laura v. H. 7, Dianne 7, Laura v. D. 12, Manon 7, Andrea 10, Wendy 8, Anita 15, Kariene 6, Merel 9, Janet 15.

Coach Ab Hoek was niet erg tevreden hoe de wedstrijd was verlopen, het derde kwart was tenenkrommend: “Gelukkig heeft het team zich in het laatste kwart herpakt en laten zien dat hard werken wordt beloond.”

Volgende week speelt DS3 uit om 19.00 uur tegen Green Eagles 2, die vanwege het niet verschijnen in de thuiswedstrijd nog de grote onbekende is.