Een aantal meiden vooraf naar het centrum/terrasjes van Alkmaar, een invalscout op de bank op speciaal verzoek van de coach. En dan ’s avonds erachter komen dat je bij de verkeerde sporthal staat. Alleen de geblesseerde Wendy met haar taximoeder hebben goed opgelet en staan wel bij sporthal de Meent. De speaker bij het All Star Gala in Rotterdam wordt nu al gemist.
De tegenstander is het onbekende Alkmaar Guardians. Net zo veel verliespunten als DS3 dus het gaat deze wedstrijd zomaar om de tweede plaats in deze competitie. Wat volgt is scoresheetjournalistiek.

In de eerste periode wordt de score geopend door Kariene om vervolgens de voorsprong de rest van de wedstrijd niet meer af te geven. De voorsprong was echter nooit geruststellend veel. Manon scoorde deze periode 9 punten. Andrea 6 en Anita 2. Na 10 minuten een tussenstand van 14-19.

Alkmaar scoort een normale score en een driepunter. Janet, koud in het veld, gooit ook een driepunter raak. Even later ook nog een normale score en Merel ziet haar driepuntspoging foutief afgestopt en schiet alle drie de vrije worpen raak. Vervolgens komen beide nrs. 6 in beeld. Laura v. D. pakt een score mee maar van Alkmaar worden 2 driepunters binnengeknald: 26-29. Janet besluit voor haar wissel met 3 driepunters op rij. Ruststand 29-38.

In de derde periode gaan de teams gelijk op. Anita heeft 2 scores op rij. Halverwege dit kwart en scores van Laura v. D en Manon (4) verder is het verschil niet veranderd, wel de stand: 48-39.
Na de score van Andrea gaat het ingewisselde team verder op hetzelfde niveau en scoort via Maria (2 uit 2 van de lijn), Laura v. H. en Janet (5e driepunter).

Het laatste kwart wordt door DS3 in de eerste minuten goed verder gegaan (6e en 7e driepunter van Janet en 2 uit 2 van de lijn Laura v. D.). Dan pas scoort Alkmaar maar Merel pakt gelijk daarna een score mee. Levert na 3 minuten een tussenstand op van 51-68. Een behoorlijk gat is geslagen. De volgende 2 minuten zijn voor de Alkmaar Guardians en komt terug tot 60-68.
Coach Ab gooit de icehockey wissel in de strijd om het tij te keren. Anita (waaronder de slotdriepunter), Andrea en Laura v. D. pakken de scorende draad weer op, terwijl Alkmaar daar nog maar 8 punten tegenover zet. De winst op de late zaterdagavond gaat mee terug naar Katwijk: 69-80.

Scores: Laura v. Heeswijk 2, Dianne 0, Laura v. Duijn 7, Manon 13, Andrea 11, Maria 2, Anita 11, Kariene 2, Merel 9, Janet 23.

Zaterdag a.s. staat de thuiswedstrijd tegen VBC Akrides Dames 2 op het programma. Start 16.00 uur sporthal Cleijn Duin.