Klik hier voor de foto’s van Arnold van Doorn (Zoebas)
Zonder Leonie R., Gerlinde en Andrea, maar met de jongste Eline van D. (MU20-2) moest Dames 3 naar medekoploper Zoebas. Na een goed begin van de Katwijksen, raakte Zoebas op stoom en moest DS3 het hoofd buigen. Roos had last van een hoog suikergehalte en moest op een gegeven ogenblik noodgedwongen aan de kant blijven. De overblijvers streden voor wat ze waard waren en lieten aanvallend nog redelijk van zich spreken. Verdedigend waren de laatste 2 minuten het best, omdat Zoebas van de 98 punten geen 100 meer kon maken. Een beetje van te voren ingecalculeerde nederlaag die dan toch nog groot uitvalt: 98-69.

Het begin is goed als Zoebas op achterstand wordt gezet, via 2-8 wordt het 4-10 na 6 minuten. Na time out van de thuisploeg wordt uit een ander vaatje getapt. Een vaatje met ook twee driepunters waarvan de laatste ook de tussenstand van de eerste periode bepaalt: 18-12.
Het beeld wijzigt niet in de tweede periode. Zoebas kan er lustig op los scoren en DS3 met een beperkte rotatie als Roos zich verre van lekker voelt op de bank plaats moeten nemen. Toch komt met goed teamspel DS3 nog aan 20 punten. De 32 van Zoebas zijn er te veel.

In de rust wordt het belang van goed verdedigen nog eens benadrukt. Echter de druk van Zoebas is groter dan het oplossend vermogen om er onderuit te komen. Het verschil is dan wel iets minder deze periode dan de vorige (28-18 om 32-20) maar een stand van 78-50 na drie kwarten is al een eindstand waardig, maar er was nu nog 10 minuten te gaan.
Dat bracht toch nog enige urgentie bij beide teams, De strijd ging nu gelijk op richting de honderd. Tot in een stukje van de één na laatste minuut scoorde de center van Zoebas in 1 minuut tijd 10 punten op rij. Een time out. Even op adem komen en de boel nog 1 maal op scherp zetten. Zoebas wordt op afstand gehouden, sterker nog met 17 seconden te gaan is er balbezit voor Grasshoppers. Met 8 seconden wordt een mooie aanval afgerond, leuk die score maar was de tijd uitspelen niet beter geweest. Zoebas neemt gelijk een time out en krijgt de bal daarna op de helft van DS3. Het schot valt echter niet en uiteindelijk gaat dan DS3 met toch een heel klein overwinningsmomentje van het veld. Het gele wedstrijdformulier laat echter niets aan duidelijkheid te wensen over….. Gelukkig hebben we de foto’s dit keer ook.

Scores: Esther 4, Jacoline 16, Roos 7, Eline van D. (de jongste) 6, Rianne 8, Eline van D. 4, Lieke 16, Liza 8 en Leonie B. 0.

De coach had vanuit Nijkerk (verlies wedstrijd JU18-1) 40 minuten vertraging opgelopen in de file bij Utrecht. Toen in de loop van de eerste helft de verdedigende taken werden verzaakt en veel onnodig balverlies werd geleden, was dat genoeg reden om enige frustratie te uiten. “In de tweede helft heb ik de knop maar omgezet. Roos kon niet meer verder en de rest pakte het met alle beperkingen waarmee we geconfronteerd waren, goed op. De beide Eline’s en Rianne lieten zich bij afwezigheid van anderen, goed zien. Verder doet het me deugd dat Jacoline na een jaar van achillesleed, steeds dichter bij haar oude niveau komt. Ze sleurde er de hele wedstrijd lustig op los. Er zit dus nog altijd wel perspectief in het team, waar we vooral verdedigend nog wel wat te winnen hebben.”

In het voorprogramma van de bekerwedstrijd van Heren 1, speelt DS3 zaterdag a.s. om 15.45 uur thuis in sporthal Cleijn Duin tegen Hurricanes DS1 uit Spijkenisse.