Archieffoto (Wim Kulk): Wouter Breel leverde verdedigend en aanvallend goede wedstrijd af.

Klik hier voor de video met korte highlights.

Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 speelde op zaterdag 28 april de eerste uitwedstrijd in de halve finale van de Final 4 van de Promotiedivisie in Groningen tegen de studentenploeg de Groene Uilen. De Katwijkers waren zonder Wesley Kikkert, Kees vd Burg en Sjors Bootsman verder compleet. De Groningers hadden alles in gang gezet om de zaal om te toveren en vol te krijgen. De trommelaars van de groen geschminkte studenten waren luid hoorbaar. Het publiek was goed op deze wedstrijd af gekomen. Alle ingrediënten voor een mooie basketbalwedstrijden waren dus aanwezig.

Joey Schelvis opent met een driepunter de wedstrijd en de thuisploeg schiet met scherp en neemt een voorsprong, 13-9. Na een time out van de Katwijkers scoort Jesper Jobse en Koen Grimbergen inside en door een snelle break van Sjoerd van Vilsteren eindigend met een prachtige dunk wordt de stand gelijk, 15-15. Sjoerd van Vilsteren pakt in de volgende aanval een steal die foutief wordt gestopt. Vanaf de vrije worp lijn scoort hij éénmaal en tweede vrije worp pakt Koen Grimbergen een aanvallende rebound en scoort. Op een mooi uitgespeelde aanval scoort op assist van Jake Prins Wouter Breel op een prachtige manier. Door een goede defence houden de Katwijkers de thuisploeg lang af van scoren. Wouter Breel zet de stand met inside score op 15-23 na 10 minuten.

Joey schelvis begint ook het tweede kwart met een driepunter gevolgd door een veldscore, 15-28. De Groningers scoren vijf punten op rij. Wesley Groen scoort uit een break 22-30. De Groene Uilen knalt er een drietje in en hangen aan het elastiek, 25-30. Sjoerd van Vilsteren pakt zijn tweede dunk, 27-32. In de laatste aanval pakt Bas Rozendaal een aanvallende rebound en bij de schotpoging wordt hij foutief afgestopt. Bas scoort één vrije worp en zet de stand bij rust op 27 – 40.

De Groningers openen met een score die Sjoerd van Vilsteren beantwoordt met een driepunter vanuit de hoek. Via scores van Koen Grimbergen, Wouter Breel en Joey Schelvis bouwen de Katwijkers de voorsprong uit naar 40 – 55. Een time out van de Groene Uilen levert niet de ommekeer op. De Katwijkers staan scherp te verdedigen en uit een steal scoort Sjoerd van Vilsteren zijn derde dunk, 42 – 63. Op 11 seconden voor het eind van de periode scoort Joey Schelvis onder druk een driepunter en zet de stand na 30 minuten op 44 – 66.

De mannen van Solar-systemen Grasshoppers hebben de verdediging goed dicht en weten elkaar in de aanval goed te vinden. Jesper Jobse trakteert het ca. 25 man meegereisde publiek ook op een mooie dunk: 62 – 82. Tim de Jong maakt met een mooie jumpstop de eindstand op het bord: 68 – 90.

Scores: Sjoerd van Vilsteren 15 (4 reb, 3 asst), Tim de Jong 2 (2 asst), Wesley Groen 2, Glenn Schijf -, Joey Schelvis 22 (6 asst, 6 reb), Youri vd Linden -, Koen Grimbergen 12 (4 reb), Jake Prins 4, Jesper Jobse 20 (6 asst, 9 reb), Wouter Breel 12, (6 reb, 6 asst 4 st), Bas Rozendaal 1, (2 reb).