De foto’s HIER. Zaterdag 25 januari trad het eerste mannen team van De Wit-Grasshoppers aan tegen Red Stars uit Soest. Na twee pijnlijke nederlagen was het tijd het tij te keren. Maar dit moest dan wel zonder Kapitein Marcus Potters ( 50 jarig jubileum ouders, van harte familie Potters ) en Stef Vermeulen ( Wedstrijd bij MSV ) en natuurlijk het ontbreken van stormram Arie Hoek ( blessure ) Een moeilijke wedstrijd zou het gaan worden aangezien Red Stars vorige keer gewonnen had van de Katwijkers. Ruben van Duin haastte zich naar de Cleyn Duin om wellicht zijn officiĆ«le debuut te maken voor het vlaggenschip.
Voor de wedstrijd gaf coach Reitsema maar 1 ding aan. Ga weer lekker ballen, schiet elk vrij schot die krijgt en werk hard met elkaar. Maar gooi alles van je af.
Dit deden de mannen dan ook direct. Grasshoppers schoot uit de startblokken. Jaco van Rhijn liet zich direct gelden met 7 punten in het 1e kwart en een monsterdunk. Ook Tim de Jong begon met zijn score productie. Maar het was duidelijk, de schoten vielen weer een keer. Amerik van Duyvenbode ook wel beter bekend als Amo pakten zijn vrije schoten en die vielen. Er werd goed als team gewerkt en het 1e kwart werd afgesloten met 23-15 voordeel voor de Katwijkers.
Het tweede kwart werd een ruwe wedstrijd. Red Stars knokte zich terug tot twee punten, Koen Grimbergen beukte zich een weg naar de basket en scoorde en pakte veel rebounds. Wesley Groen en Glenn Schijf verzorgde de defensie. Raoul Swagerman die steeds meer op zijn oude niveau komt knalde er een drietje in. Twee minuten voor de rust nam Red Stars zijn tweede Time out. Een mooi moment om een press te gaan spelen. Van 3 punten voorsprong breidde de mannen dit uit tot een 11 punten voorsprong in de rust.
Het derde kwart was het kwart van Tim de Jong. Red Stars wilde Grasshoppers verassen met een zone. Tim besloot direct drie driepunters achter elkaar erin te werken. Maar Red Stars gaf zich zeker niet gewonnen ze bleven knokken voor elke bal. Maar Grasshoppers was dodelijk van de driepunt lijn. Wesley Groen en Raoul Swagerman deden vrolijk mee en daarbij pakte Raoul op een belangrijk moment drie aanvallende rebounds achter elkaar.
In het vierde kwart bleef het een wedstrijd. Maar de zege was een duidelijke. Koen Grimbergen maakte nog een klein dunkje en we sloten af met 90-70.
Reactie van de coach: Vandaag is er iets van ons afgegleden. De intensiteit is eigenlijk elke wedstrijd goed maar nu kwam alles even op zijn plek. Extra passes voor de vrije man, extra springen in de defense. Ik heb genoten van ze. Daarbij wil ik wat extra zeggen over Tim. Tim speelde fantastisch, maar dit kan hij en dit moet hij veel vaker gaan doen. Dus daar gaan we aan werken. Met 32 punten had hij een groot aandeel in de overwinning.

Scores: Koen Grimbergen 16 (11 rebounds), Jaco van Rhijn 17 (15 rebounds!), Tim de Jong 32, (5 reb, 6 ass) Marcus Potters dnp, Wesley Groen 5 (4 steals), Amerik van Duyvenbode 6 (5 ass), Raoul Swagerman 8 (6 reb), Arie Hoek dnp , Glenn Schijf 3 (4 ass), Tom Driessen 3 (2 reb), Stef vd Meulen dnp. Ruben van Duyn 0.