Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Michael Madanly voelt zich in korte tijd al aardig thuis.

Zaterdagavond hebben de mannen van Coach Reitsema een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen Racing Beverwijk.
Bij Katwijk ontbraken: Bas Rozendaal, Glenn Schijf en Kasper Averink. Sjors Besseling keerde daarentegen weer terug op het veld. Beverwijk miste drie belangrijke spelers en kwam maar met zeven man naar Katwijk.

Vanaf de sprongbal begon Solar-systemen Grasshoppers gelijk erg sterk. De hoogste versnelling was ingezet en het tempo was direct ontzettend hoog. Beverwijk kon dit niet bijhouden en Katwijk kwam op een grote voorsprong te staan. De verdediging zat potdicht en in de aanval werd de bal goed rond gespeeld. 24-11.

In het 2e kwart verslappen de mannen nog geen moment en zo kunnen ze Racing Beverwijk, met hun kleine rotatie, moe spelen. Er wordt er flink op los gescoord en na twintig minuten spelen staat er een 52-22 score op het scorebord.

Na zo’n grote voorsprong zou je misschien denken dat je iets rustiger aan kunt doen. Toch dacht vooral Jake Prins hier anders over. Aanval na aanval scoorde hij. Onder andere dankzij Jake weet Solar-systemen Grasshoppers dit kwart maar liefst 31 punten te scoren. Na 30 minuten spelen was het 83-34.

Het 4e kwart werd lekker uitgespeeld. Alleen op het moment dat de honderd punten grens bereikt kon worden stagneerde het spel een beetje. Uiteindelijk nam Sjors Besseling de eer op zich. Eindstand 101-48

Scores: Jake Prins 32, Michael Madanly 24, Jos van der Laan 10, Sjors Bootsman 9 (10 rebounds), Wesley Groen 8, Sjors Besseling 7, Wouter Breel 4, Sjoerd van Vilsteren 4 (11 rebounds) en Tomas Breel 3.