Het jaar is al bijna weer een maand oud en in de tussen tijd hebben de mannen van Ju14-1 al weer twee keer goede zaken gedaan. De eerste wedstrijd stond vorige week zaterdag op het programma.

Het was weer de eerste wedstrijd na de winterstop voor de jongens onder de 14-1 uit tegen cobranova (Voorburg).
Jammer genoeg was onze trainer thomas er niet bij, want hij had zelf een wedstrijd, maar zijn vader Anton nam het van hem over.
Jammer genoeg was onze speler Bas geblesseerd aan zijn knie en kon daarom niet mee spelen.

De 1e periode begonnen we goed met een goede defense en veel fastbreaks.
De scheidsrechter floot goed en de fouten vlogen om de oren van bijde partijen.

De 2e periode zakten we iets terug maar bleven aan kop.
En we lette op de fouten want anders had dat niet meer goed gekomen aan het eind van de wedstrijd. Jammer genoeg voor Sem was het na de 2e periode voorbij want zijn enkel was dik na een valpartij.

In 3e periode waren we weer lekker fit door de pauze. We hadden nog even goed ingelopen en waren weer lekker warm.
We begonnen de periode zonder Sem wat zijn enkel was gekneusd.
Dus we misten een center.

De 4e periode:
In deze periode werd het krap want we stonden nog maar 12 punten voor.
Ook verloren we nog Thomas en Bjorn , omdat ze alle bij 5 fouten hadden maar we hebben de wedstrijd toch gewonnen. de eindstand was 72 – 58.

Na deze wedstrijd gewonnen te hebben met 14 punten stond een week later de volgende wedstrijd voor de deur in eigen zaal tegen BV Leiderdorp.

Deze wedstrijd werd gespeeld zonder de (nog) geblesseerde Sem en Bas. Gelukkig deden onze bankspelers Mik en Jeroen beide mee en konden we toch met negen man starten. De starters waren Julian, Reinoud, Bjorn, Dennis en William die na de kerstvakantie ons team is komen versterken. Opvallend was dat er een tegen een gemiddeld wat kleiner team werd gespeeld. Dus er kon veel gebruik gemaakt worden van ons lengteoverschot. De sprongbal werd dus ook gewonnen en Reinoud kon meteen de eerste score van de wedstrijd op zijn naam zetten. Na meteen een press neer te zetten waaruit de bal werd veroverd kwamen meteen de vrije lay-ups van onder andere Julian, Reinoud en Dennis kwam er na zes minuten gespeeld te hebben een stand op het scorebord van 16-0. Ook Bjorn en Wiliam lieten zich goed zien in het eerste kwart. Zowel uit de Post als uit de aanvallende rebound konden zij hun scores op het sheet zetten. Het eerste kwart eindigde in een stand van 29-4 in het voordeel van grasshoppers.

Het tweede kwart werd teruggezakt naar een half-court defence. Waardoor het voor leiderdorp het iets makkelijker werd om kansen te pakken om een doelpoging te doen. Echter werden deze niet gebruikt en waren de rebounds voor William en Bjorn. Beide hadden er 12 gepakt. Een snelle omschakeling zorgde dat niet alleen Brett, maar ook onze bankspelers Mike en Jeroen hun vrije lay-ups uit de fastbreak konden scoren. Echter werd er niet zo nagedacht over de helpside die zo lek leek als een vergiet. Hierdoor kon Leiderdorp vrij makkelijk tot scoren komen en eindigde de eerste helft met een ruststand van 53-10.

In de rust kwamen we tot de conclusie dat iedereen in de eerste helft gescoord had. Er werd namelijk goed met het hele team gespeeld. Dat is zeker de complimenten waard. Wel moest in de tweede helft de nadruk komen te liggen op de defense die ondanks het scoreverschil en een goede press in het eerste kwart toch niet helemaal goed stond.

Helaas werd daar het derde kwart geen gehoor aan gegeven. Waardoor er onnodige fouten werden gemaakt doordat we te laat waren. Verder was het vrij rommelig in aanvallend. Iedere speler dacht dat hij het wel alleen kon. Waardoor een aantal drives goed werden afgestopt door Leiderdorp. Een time-out was nodig om de jongens weer met beide benen terug op de grond te zetten. Hier werd gehoor aangegeven, waardoor er toch weer wat gescoord kon worden.

Dit werd doorgezet in het laatste kwart. Het scorebord stond op 73-16. De afspraak werd die werd gemaakt was Wij boven de 100, hun onder de 25. De press werd weer goed ingezet en Thomas was een aantal keer goed weg voor de break en noteert deze periode 8 punten. Verder werden er door de vele rebounds veel fastbreaks gelopen waardoor er met nog maar 1 minuut te spelen, een score vaan 99 punten op het scorebord kwam. Na een time-out van Leiderdorp waarin in alle waarschijnlijkheid gezegd is dat wij onder de 100 moeste blijven, werden de eerste twee kansen voor de 101 niet gehaald. Maar met nog 20 seconde te spelen pakte Reinoud de steal, waarvan hij er 6 had van de in totaal 32, en scoorde hij de lay-up en was de doelstelling net op tijd behaald. (trakteren dus). De wedstrijd eindigde met 101 tegen 21 op het scorebord.

Na de winst van ook deze wedstrijd staan we nu gedeeltelijk bovenaan, samen met Lokomotief. Alleen wij met een iets ruimer doelsaldo. Dit weekend zijn de jongens lekker vrij, maar 8 februari staat om 13:45 thuis de wedstrijd tegen The American School op het programma.