Als JU14 team in een JU16 competitie meespelen is best lastig. De fysieke verschillen zijn dan plotseling wel heel vaak in het nadeel. Geeft niet, dat was bekend. Een leerperiode om klaar te stomen voor misschien wel Rayon U14 na Nieuwjaar. Nederlagen zijn ingecalculeerd maar kan het team zich een beetje weren? Er zit genoeg basketbal in.

De derde wedstrijd was tegen Lokomotief 2. Eerdere uitslagen vermoedden al een taaie tegenstander en dat bleek ook wel. Lange mannen en zelfs de in verhouding kleintjes zagen er al – zoals een toeschouwer het uitdrukte – potiger uit.

In het eerste kwart hadden beide teams moeite met scoren. JU14 gaf nadat de schroom was afgegooid, goed partij maar zeker lijkende lay ups vielen niet, net zo min de schoten die telkens van de ring afvielen. In het tweede deel van deze periode wist Lokomotief het netje beter te vinden en liep uit. De stand na 10 minuten was voor het gevoel een beetje vertekend: 5-16 en de vijf punten te weinig.

Het tweede kwart ging redelijk gelijk op. Nu vielen de scores wel en werd er weer even hard geknokt. Het verschil was nu maar 8 puntjes. Ruststand 20-39. De derde periode was de beste voor de Katwijkers. Dat zag er eerst niet naar uit omdat Rijswijkers nog de eerste minuten kon uitlopen. Vervolgens hield JU14 de tegenstander van scoren af terwijl ze zelf wel het netje wisten te vinden. Naar het eind waren de twee teams in evenwicht. Dat leidde tot een tussenstand van 41-68. In 1 kwart meer punten dan de twee ervoor.

Het laatste kwart kunnen we kort over zijn. Terwijl het publiek hoopte dat de stijgende lijn kon worden vastgehouden, leek JU14 de handdoek in de ring te gooien. Alle overtuiging van de eerdere periodes waren als sneeuw voor de zon verdwenen en Lokomotief kon naar believen scoren en zelfs nog de 100 puntengrens overschrijden: 45-101.

Coach Rick Freke was teleurgesteld dat het team mentaal zo door het ijs was gezakt. De komende week zijn er weer de trainingen om ze op het spoor te zetten, ze zijn jong en leergierig. De eerste les: een wedstrijd duurt 4 x 10 minuten. De eerste drie waren best om aan te zien, nou de vierde nog.