Ju14-1Na zes weken geen wedstrijd te hebben gehad was dan eindelijk zover! afgelopen zaterdag speelden we uit tegen Cobranova met als doelstelling om weer in het wedstrijdritme te komen.

Aanstaande zaterdag komt de nummer 2 Leiden u142 naar Katwijk om te proberen toch te winnen en zo kans te behouden op de felbegeerde titel. Bij winst op Leiden is het verschil vier punten met nog twee wedstrijden te gaan.
Voor Leiden is het ook de allerlaatste wedstrijd en dat maakt het ook extra spannend!

Doordat Rick Freke een uitwedstrijd had met hs1 werd Floris de Jong aan de coaching staff toegevoegd. Mathijs Nijgh van u14-2 mocht deze wedstrijd wat minuten maken en deed dit zeer verdienstelijk.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd al duidelijk dat onze jongens sterker waren. In de aanval werd er goed vrijgelopen en met een paar mooie scores door goed samenspel leverde dit een stand op van 11-2 in ons voordeel op. Cobranova kwam langzaam maar zeker in de wedstrijd. In de verdediging speelden we veel te slap en was hoge intensiteit en gretigheid nog verre van optimaal. Het is altijd lastig om na 6 weken de draad weer op te pakken en duurde het tot halverwege de tweede helft om alles weer op het normale niveau te krijgen. De eindstand van de eerste periode eindigde in een 21-13 voorsprong In ons voordeel. Het tweede kwart gaf exact hetzelfde beeld als in het eerste kwart. Aanvallend werd er goed gespeeld, maar verdedigend was het veel te slap. Er werd veel doorgewisseld om iedereen weer in zijn spelritme te laten komen. Dit leverde een ruststand op van 38-25 in ons voordeel.

In het derde kwart was het nog steeds zoeken en was het nog steeds niet overweldigend! Dat het anders moest werd ook duidelijk gemaakt door de beide coaches Floris de Jong en Peterfey. Hopelijk viel het kwartje in het vierde kwart. ennnnnnnnnnjahoor! Eindelijk waren de mannen wakker en werd de vertrouwde full court press goed gespeeld. Ook stonden we eindelijk weer goed op de voeten te verdedigen en kwam de tegenstander nauwelijks meer over de middenlijn. De eindstand werd uiteindelijk 56 – 90

AANSTAANDE ZATERDAG 2 APRIL 2011 OM 14.00 UUR in sporthal Cleijn Duin:DE TOPPER TEGEN LEIDEN.
UIT WERD ER GEWONNEN MET 30 PUNTEN VERSCHIL. BE THERE!