Lokomotief 2 was in beide halve finales van het rayon een maatje te klein voor de Katwijkers (en enkele Noordwijker). Met overtuigende cijfers werd de tegenstander verslagen.

In de eerste wedstrijd was invalcoach Rob v.d. Boon vooral bezig om enkele spelers geen onnodige P’s in de verdediging te laten maken. Voor de rest werd er afwisselend basketball getoond in een hoog tempo. Dat leidde tot de alleszeggende cijfers 113-44 op het eind.

De tweede wedstrijd in sporthal Cleijn Duin konden coaches Rick Freke en Peter Feyaerts lekker doorwisselen. Af en toe de 4 kleinere mannen tegelijk in het veld was geen uitzondering. Lokomotief met een paar nieuwe spelers, nam in het begin nog brutaal de leiding en speelde redelijk op tegen STOL-Grasshoppers: 14-13 na 6 minuten. Daarna gaat het gas er weer op en na 10 minuten is de stand 25-13.
Via een ruststand van 45-29, loopt de teller op naar 76-42 na drie perioden. Alle wedstrijden tegen Lokomotief eindigden in de 100. De vraag was dan of dit nu ook weer zou gebeuren. En inderdaad, net als in de uitwedstrijd was het Gideon die na een steal het honderdste punt op het bord zette. De eindstand 102-55.
Het talrijke publiek bedankte de spelers en andersom en zagen een uiterst tevreden coach Rick die na 2 jaar met de meeste van deze jongens gewerkt te hebben, blij was de finale te hebben gehaald. Een rayonfinale voor jongens in deze leeftijdsklasse is van heel lang geleden, de tegenstander is Crackerjacks.