Deze return had kansen voor JU14. In de uitwedstrijd waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd, alleen waren de omstandigheden (twee scheidsrechters die onderling onenigheid krijgen) daar niet ideaal. JU14 startte goed (8-2) maar na 1 kwart met twee punten in de buzzer een voorsprong met 1 punt (14-13). Zo goed was het nog niet eerder gegaan. Het begin van de 2e periode was opnieuw voor STOL-Grasshoppers (7-0 run). Maar weer werd het een puntje puntje game. Met de rust één punt achter (33-34).
In de derde periode werd er iets meer gescoord door de thuisploeg, maar de scores vielen moeilijk. De thuisploeg zette de tegenstander goed onder druk en pakte de nodige rebounds. In de 9e minuut een voorsprong van 45-38. In de 10e minuut komt The Jumpers terug naar 45-40. De wedstrijd is nog lang niet beslist. Dan klaagt de coach van The Jumpers over een niet genoteerde score op het sheet. Scheidsrechters erbij, het kan niet worden nagegaan of de bewering klopt. De stand klopt met scorebord. De coach is het er niet mee eens en weigert op het eind van de derde periode om verder te spelen. Hij roept zijn jongens aan de kant. Scheidsrechter Arie kan niets anders doen dan affluiten voor het eind. De jongens van beide teams als grote verliezers achterlatend.
Het was een mooie wedstrijd met aan elkaar gewaagde teams, goed fluitende scheidsrechters, dat verdient niet dat zo wordt gehandeld. Helaas een verkeerd voorbeeld gesteld.