Ju14-1Het team ging vooraf op de foto met de nieuwe tenues gesponsord door Marina Rijnsburg, de jachthaven in Middelmors. Het was verder erg leuk om te zien dat Julian van Duijvenvoorde als eerste jaars U12 het heel goed heeft gedaan bij zijn debuut in JU14-1 en ook hij zoals zijn teamgenoten Arwin en Jelle zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje wist te staan. Gideon Yeboah was helaas afwezig. Pieter Messemaker vierde deze dag zijn verjaardag.

We kwamen zoals bij elke wedstrijd weer moeizaam opgang. In de aanval lieten we de bal te weinig rondgaan en probeerden veel te snel tot een score te komen.
Lokomotief kreeg veel te ruimte in de verdediging omdat we niet goed in de passline stonden. na een achterstand van 6 – 9 na 4 minuten werd het eerste kwart toch nog afgesloten met een voorstrong van 15-11!

Na een korte onderbreking werd de verdediging wat aangescherpt en was het STOL-Grasshoppers wat de klok sloeg. Na vijf minuten spelen in het tweede kwart was het 28-17 en in de laatste vijf minuten werd het na een 13 -0 run de rust bereikt met een ruime voorsporng: 39-17.

Het derde kwart werd er ook weer flink doorgewisseld en konden we door goed te verdedigen de voorsprong nog wat uitbouwen. Lokomotief ging wat harder spelen en daar hadden we soms wat moeite mee. Wederom een paar mooie aanvallen gezien en een goede defense. Tussenstand na het derde kwart 54 – 25.

In het vierde kwart werd er slordig gespeeld, teveel gedribbeld en waren we steeds een stapje te laat in de defense. De concentratie was niet meer optimaal en dat was duidelijk zichtbaar. Nicky de Jager zijn eerste driepunter uit zijn carriere in ju14-1! Superr Nicky, ga zo door! Eindstand 76-40 in ons voordeel.

Coach Peter Feyaerts vervolgt zijn reactie: “Mooie overwinning na best wel een harde wedstrijd. Volgende week spelen we tegen Cobranova om 10.15 uur thuis om opnieuw een knalprestatie neer te zetten!”. Dus m.a.w. een uitnodiging om te komen kijken. “Het team is in opbouw met als doelstelliing om volgend jaar in het Rayon te kunnen meedraaien.”