De mannen van Rick Freke en Peter Feyaerts lieten er geen twijfel over bestaan: Crackerjacks werd ruim met 92-70 verslagen.

In het 1e kwart werd het verschil de laatste 2 minuten gemaakt. Van 13-12 stoomde de gele trein in Thalyssnelheid naar 27-12 na 10 minuten.
Het ging gelijk op in de 2e periode, wat voor STOL-Grasshoppers met het tussensprintje in de vorige periode het best uitkwam. Coach Rick kon aardig doorwisselen zonder dat Crackerjacks echt dichterbij kon komen. Met de rust stond er 44-31 op het scorebord.

De tegenstander moest de tweede helft er nog een schepje bovenop doen om de aansluiting te vinden. Maar ondanks het missen van 6 van de 8 vrije worpen, was na 5 minuten het verschil in het voordeel van de Katwijkers opgelopen: 58-43. De foutenlast nam natuurlijk wel toe bij Crackerjacks. In het laatste deel was het nu Crackerjacks dat profiteerde van een verslapping bij JU14. Het verschil kwam eventjes onder de 10, maar dat kon met de laatste score in het derde kwart worden hersteld: 64-54.

Zou het laatste kwart dan het moment van de waarheid worden? Maar blijkbaar was hiermee al het kruit verschoten bij de tegenstander uit Amersfoort. In het begin van het 4e kwart kwamen een schamele 3 punten erbij en pas aan het eind van de 7e minuut de volgende twee. STOL-Grasshoppers kon het zich veroorloven om het vonnis van de vrije worplijn niet echt te voltrekken (door de foutenlast deed Crackerjacks zich zelf geen dienst), maar de overige scores spraken voor zich. Na die 7 minuten was de tussenstand 83-59. Het feestje kon al een beetje beginnen. Op een gegeven moment stonden de vier kleinste spelers tegelijk in het veld en die brachten de eindstand naar 92-70.

De ontlading was groot, uitgebreide felicitaties, de basketballen in de vorm van lolly cakes (zus Eline van Ruben is zo creatief) gingen als voorproefje op de kampioenstaart er ook gemakkelijk in.
Het was ook de laatste wedstrijd voor Lucas de Haas in dit mooie kampioensteam. Hij gaat naar Leiden U16. We wensen hem daar een mooie tijd en net zo veel basketbalplezier toe. Het grootste deel van de rest wordt weer verenigd met hun maten van vorig seizoen en dat biedt met een nieuwe trainer/coach (Rob) weer veel perspectief. Dat betekent ook dat de missie van Rick en Peter om met deze groep ‘te oogsten’ in het tweede jaar is uitgekomen.
Met een nieuwe, jongere groep die weer gekneed gaat worden, is de jeugdopleiding aan de jongenskant weer op een niveautje hoger aanbeland. Rick en Peter, gefeliciteerd en bedankt!