Op 27 oktober speelden we tegen BV den Helder. Dit team is het enige u 14 team samen met ons in deze competitie. Noortje en Annette speelden deze wedstrijd niet mee.

1e periode: we begonnen met Simone, Mia, Eline, Yara en Moniek. De sprongbal was voor den Helder waaruit gelijk een score werd gemaakt. Deze periode was heel slecht, we boxten niet uit, we deden de systemen niet goed, en konden niet goed spelen tegen de press waardoor de bal steeds in de handen van te tegenstanders kwam. Hierdoor kwam een grote achterstand van: 30 – 6 voor den Helder.

2e periode: deze periode ging nog slechter dan de eerste periode, we hadden erg veel balverlies en we deden de systemen nog steeds niet goed. in deze periode scoorden we maar 6 punten en den Helder 21 punten, niet goed verdedigd dus… de helpside in deze periode ging ook niet goed. Nummer 15 van den Helder pakten alle rebounds waardoor ze veel punten maakten. De eindstand van deze periode: 12-51 voor den Helder.

Rust: in de rust werden de systemen nog even goed uitgelegd aan degene die het niet snapten en daarna gingen we inlopen.

3e periode: deze periode ging veel beter dan de 1e en 2e periode. We gaven meer helpside en er werd beter verdedigd. In deze periode werden er door ons 6 punten gescoord en door den Helder 18. Simone had goede dreiging naar het bord waardoor we toch nog die 6 punten hadden. De eindstand van deze periode: 18-69 voor den Helder.

4e periode: de vierde periode ging nog beter dan de derde. We speelden agressiever en iedereen had meer dreiging naar het bord. Mia had eigenlijk een charge maar hij werd gerekend als een fout. Anouk en Eline hadden allebei een mooi afstand schotje. Simone was in deze wedstrijd heel erg belangrijk voor ons team. De vierde periode was toch het hoogte punt van onze wedstrijd. volgende keer weer knallen!

Statistieken: Simone 8 reb, ilja 3 int.