Na een goede oefenperiode begon nu de competitie voor V16-1. Er werd thuis gespeeld tegen de buren BS Leiden. Vorig seizoen had het V16-1 team het erg zwaar in de competitie maar ook dat kan erg leerzaam zijn.

De meiden zijn weer een jaar ouder en hebben nu meer bagage en ervaring. De wedstrijd begon wat rommelig, er was maar 1 scheidsrechter (Michael Meskers hielp door mee te fluiten, dank daar voor!) en de wedstrijd begon te laat. In het veld leek het of er hier en daar wat zenuwen opspeelden. Te snelle acties en daardoor veel balverlies was het gevolg. Sophie Bekker opende de score maar het team moest al vlug afrekenen met twee snelle fouten van respectievelijk Liselot Kulk en Isa de Jong. Na het eerste kwart was de stand in evenwicht, 10-10.

Later in het tweede kwart kon Grasshoppers een kleine run maken en een voorsprong van 21-14 op de borden zetten. Helaas verdween deze voorsprong ook weer net zo snel. Er werd gerust uiteindelijk met een 23-22 voorsprong. In de rust werd er vooral gehamerd op het zorgvuldiger zijn in de passing, er werd teveel weggegooid namelijk.

Het derde kwart kwam Leiden even in een flow terecht en moest de thuisclub het antwoord schuldig blijven. Teveel fastbreaks kreeg het team tegen en dat deed Leiden gewoon goed. Na het 3e kwart was de stand 33-39 terecht voor Leiden.

Het commentaar van de Grasshoppers-coach was: “6 punten achter, er is nog niks aan de hand en we hebben nog 10 minuten”. Het team begon iets beter te draaien en Sofie Kuijt zette weer een voorsprong op het bord, 43-42. Bij Leiden bleken de krachten wat weg te vloeien en de Kattukers roken bloed. Isa Plug knalde er twee drietjes in en dat gaf het team een enorme boost aan vertrouwen. Na een zinderende slotfase bleef de teller op een gelijke stand staan, dus verlenging. “Nu wordt het leuk” riep Coach Robin en dat nam het team goed mee. Er werd beter gespeeld, het vertrouwen nam toe en er werd voor elke meter gestreden (zoals het hoort). Uiteindelijk konden de armen de lucht in want de eerste overwinning in de competitie was een feit, 65-55.
Scores: Isa de Jong 16, Pien Draisma 16, Sofie Kuijt 11, Isa Plug 10, Noor van Duijn 6, Sophie Bekker 4, Liselot Kulk 2 punten.

“Voor onze groep is deze overwinning enorm belangrijk. Niet zo zeer omdat wij alleen bezig zijn met winnen, maar gewoon voor het zelfvertrouwen van de hele groep, dit hadden de meiden echt nodig. We hebben laten zien wat we kunnen en toonden ook nog eens veerkracht. We hebben nog een hele grote stap te maken in onze ontwikkeling. Maar deze groep traint doorgaans 5x in de week en ik ben er van overtuigd dat we aan het einde van dit seizoen enorm zijn gegroeid, qua technische bagage, tactiek en fysiek. Tamlyn de Groot maakte haar debuut als (assistent) coach en dat werd er een om niet snel te vergeten” aldus coach Robin