Nederlands kampioen

Het rolstoelbasketballteam dat uitkomt in de volwassenencompetitie is zaterdag 11 april 2015 op overtuigende wijze in Heereveen Nederlands Kampioen geworden in de toernooidivisie C. Dit team dat nu voor het 2e jaar competitie speelt bestaat hoofdzakelijk uit jeugdspelers en 3 echte senioren. Zij hebben echt een voortreffelijk seizoen doorgemaakt. In de toernooidivisie C-West zijn zij 14 wedstrijden, 28 punten, ongeslagen gebleven.
Alle wedstrijden werden op overtuigende wijze en met goed spel gewonnen. De 1e plaats in de competitie betekent dat zij in de 1e play-off ronde, welke gespeeld werd op 21 maart 2015 in Leeuwarden, het op moesten nemen tegen Only Friends uit Amsterdam. Deze wedstrijd werd na een moeizame 1e helft uiteindelijk gewonnen met 50 tegen 30. Dit betekende plaatsing voor de finaleronde in Heereveen. In de halve finale werd Kameleon uit Den Haag verslagen met 47 tegen 30. Hierdoor werd de finale bereikt die ’s-avonds om 20.30 werd gespeeld tegen ISV Hengelo, de winnaar uit de C-competitie Oost. Deze werd door uitstekend spel verslagen met 51 tegen 18.

Op de foto
v.l.n.r Randy Chin Chan Sen, Arie Twigt, Roy v.d. Linden, Sjoerd Kuijt, Anton Nijgh, coach Jaap van Beelen, Kees v.d. Plas, Nina van Wijk, Hans v.d. Ploeg, Jim Kwakkenbos,
liggend op de voorgrond; coach Mirjam Zwaan en Laura v.d. Meij.

Jeugdteam NK finalist

Het jeugd rolstoelbasketballteam van De Wit-Grasshoppers wat uitkomt in de U-19 Johan Cruyff Foundation Junior Leaque, wist zich dit seizoen te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap jeugdrolstoelbasketball. Op18 april werd er afgereisd naar het Ronald McDonald sportcentrum in Amsterdam, waar wij het in de halve finale moesten opnemen tegen het jeugdteam van Kameleon uit Den Haag. Deze lastige wedstrijd werd gewonnen met 30 tegen 15. Dus geplaatst voor de finale Nederlands Kampioenschap jeugdrolstoelbasketball. De finale wordt gespeeld tegen het zeer sterke jeugdteam van Devedo uit Ermelo. In dit team spelen 3 jeugdspelers die ook uit komen voor het Nationale Herenteam Rolstoelbasketball. De 1e helft werden we compleet overrompeld.
Ruststand 35 tegen 7 achter. De 2e helft hebben wij ons goed hersteld en konden wij goed meekomen, stand 32 tegen 32. Dus verloren met 67 tegen 39 van een zeer sterk Devedo, wat de terecht Nederlands Kampioen is geworden. Het jeugdrolstoelbasketball team van De Wit-Grasshoppers is toch maar mooi 2e van Nederland geworden.