Zaterdag 26 september is Dames 1 Solar-systemen Grasshoppers op bezoek bij Lecdetec in Bemmel. In een goedgevulde nieuwe speelhal, De Schaapskooi, ging de overwinning na een spannende wedstrijd naar de thuisclub (69-66).

De wedstrijd begon gelijk in een hoog tempo. Aanvankelijk was er een kleine voorsprong voor Lecdetec maar halverwege de 1e periode kwam Solar-systemen Dames 1 langszij en een buzzer beater zorgde voor een Katwijkse voorsprong van 4 punten (18-22).

Als in de 2e periode ook het afstandsschot gaat vallen kan Solar-systemen – onder aanvoering van Ingrid van der Plas en Sharon Beld – verder uitlopen naar een verschil van maximaal 8 punten. Lecdetec kon nog wat terug doen voor rust (38-44).

De derde periode liet ook een gelijkopgaande strijd zien met – enkele fraaie – scores over en weer. Opvallend is verder het aantal aanvallende rebounds voor Solar-systemen (23 in totaal) tegenover 4 voor Lecdetec. De Bemmelaren kunnen in deze periode nog wel 2 punten inlopen (54-58).

In de spannende laatste periode kon het steeds 2 kanten op. Aanvallend liep het in deze fase wat stroever voor Grasshoppers getuige ook de (maar) 2 rake vrije worpen van de 9 pogingen. Na 2x balverlies roken de Bemmelaren hun kans en pakten de voorsprong (67-66) met nog 1 minuut speeltijd te gaan. 2 Katwijkse schotpogingen troffen hierna net geen doel en via 2 vrije worpen kon Lecdetec de voorsprong vergroten. Op 4 sec van het eindsignaal kreeg Solar-systemen nog een kans op een verlenging maar het schot treft de ring.

Jammer, ondanks de geleverde strijd en het – meer dan af en toe – fraaie spel toch geen punten. Aanstaande woensdag (30-09) is er een nieuwe kans op de eerste competitiepunten. Binnenland komt dan op bezoek in sporthal Cleijn Duin en aanvang van de wedstrijd is 21.00uur.

Topscores: Sharon Beld 24, Ingrid van der Plas 10, Janine Guyt 10.
Toprebounds: Ingrid van der Plas 12, Eline Kraayenoord 10.