Klik hier voor de foto’s van Geert Bekker. Bij de foto: het team, staff en publiek. We hebben een hele mooie vereniging. TROTS!

Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 is er maandagavond in een prachtige ambiance niet in geslaagd kampioen van Nederland te worden. In een uitverkochte sporthal De Schaapskooi zagen de in grote getale meegereisde supporters, Lekdetec de allesbeslissende 7e wedstrijd winnen en hiermee de landstitel veroveren. Captain Ingrid van der Plas was met voet in het gips veroordeeld tot de zijkant.

Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor de thuisploeg dat in tegenstelling tot Grasshoppers wel het netje weet te vinden. Via 9-0 word het 17-2 en lijkt het al snel een verloren wedstrijd te worden maar een score van Noor Driessen en 4 uit 4 vrije worpen van Marieke van Schie geven weer hoop (17-8).
Een agressievere Katwijkse verdediging houdt Lekdetec in het tweede kwart lang van scoren af en omdat de schoten nu wel vallen, komt de ploeg van Driessen/Star – onder luide aanmoedigingen van het Katwijkse publiek – weer helemaal terug in de wedstrijd. Een drietje van Ilse Kuijt en scores van Fleur Kuijt en Mia Hordijk verkleinen de achterstand (18-19) en ondanks een Bemmelse time out zorgen rake schoten van Irene Sanchez en Sharon Beld zelfs voor een voorsprong bij de rust. Ruststand 26-27.

Ook het begin van de tweede helft is voor de thuisploeg. Vier opeenvolgende Bemmelse scores tegenover één Katwijkse, zorgen voor een achterstand van 7 (36-29) en opnieuw moet Grasshoppers in de achtervolging. Solar-systemen Grasshoppers vecht voor wat het waard is en kan aan het einde van dit kwart toch weer aanhaken (44-40).

Een 8-0 run van Lekdetec geeft halverwege het beslissende kwart een 52-40 stand te zien en ondanks dat Grasshoppers niet opgeeft en nog nadert tot 8 verschil, lijkt het erop dat het steeds terugkomen vanuit een achterstand zijn tol gaat eisen. Het Bemmelse publiek weet dat het niet meer mis kan gaan en bedankt hun ploeg voor de verdiende overwinning en het landskampioenschap. Eindstand 57-46. Aan de andere kant krijgt Solar-systemen Grasshoppers – dat met opgeheven hoofd het veld kan verlaten – een minstens zo verdiend applaus van de Katwijkse supporters. En mede op initiatief van het team gaan publiek en speelsters en staff nog gezamenlijk op de foto, waarbij de zingende supporters letterlijk en figuurlijk achter het team staan en zowaar nog een glimlach op het gezicht van de teleurgestelde speelsters weet te krijgen.

Scores: Fleur Kuijt 12pt, Sharon Beld 8pt, Noor Driessen 7pt, Ilse Kuijt 7pt, Irene Sanchez 6pt, Marieke van Schie 4pt, Mia Hordijk 2pt (+9 reb), Iris Govers, Sonja Kuijt, Evelien Messemaker, Tamlyn de Groot, Carola Menken.

Klik hier voor de foto’s van Jan van de Bilt.