Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. De routiniers van het superjonge Dames 2, Anita de Jager en Eline Kraaijenoord in actie.

Als enig niet-Eredivisieteam trad Solar-systemen Grasshoppers Dames 2 in de kwartfinale van de Beker aan tegen Loon Lions. De loting was de gasten gunstig gezind, hiervoor troffen de Lions het tweede team van…… de Lions.

Het jonge en eigen opgeleide Dames 2 ging enthousiast de strijd aan, wat Lions tot missers dwong. Alleen waren de Katwijksen ook niet erg gelukkig in de afwerking. Via 6-11 halverwege de eerste periode, konden gasten in de laatste halve minuut, via een balverlies en een driepunter in de buzzer, uitlopen naar 12-22.

Dames 2 was verre van aangeslagen en kwam na enkele mooie aanvallen zelfs terug tot 20-26 na 4 minuten in het tweede kwart. De strijd ging gelijk op gedurende nog 4 minuten (26-32), maar het verschil werd opnieuw door de Lions in de laatste fase voor de rust gemaakt. Ruststand 26-40.

Na de thee moest Grasshoppers toezien dat via 31-50, de tegenstanders uitliepen naar 36-50 na 30 minuten (36-58).
Ook nu toonden de Katwijksen karakter en bleven knokken. Na 4 minuten spelen in de 4e periode liet Dames 2 maar twee punten toe en kwam zelf tot 43-60. Via 45-64 verloor Solar-systemen Grasshoppers de wedstrijd uiteindelijk met 48-72.

Periodestanden: 12-22, 14-18, 10-18, 12-14.

De al eerder verrichte loting voor de halve finale ziet er als volgt uit:
In de eerste halve finale speelt de winnaar van de kartfinales tussen Jolly Jumpers en 4Consult/Binnenland tegen Loon Lions.

De andere halve finale gaat tussen Lekdetec.nl (74-57 winst op Dozy BV Den Helder, na een ruststand van 28-40) en bekerhouder Solar-systemen Grasshoppers dat Martini Sparks de vorige week versloeg. Wedstrijd waarschijnlijk op 23 februari in sportcentrum de Schaapskooi te Bemmel.

De halve finales moeten i.i.g. voor 2 maart zijn gespeeld.