Dames 2 toont te weinig intensiteit.

Solar-systemen Grasshoppers Dames 2 tegen Jolly Jumpers is een wedstrijd tussen de nr. 1 en nr. 2 van de promotiecompetitie. Het wordt geen goede wedstrijd. De zege gaat naar de thuisclub die met veel meer inzet speelt. In het laatste kwart komt Grasshoppers nog goed terug, maar komt net te kort voor een overwinning.

Periode 1.
Grasshoppers (zonder de geblesseerde Roos) start met een driepunter van Maaike en 2 scores onder het bord van Tamlyn. De teams houden elkaar in evenwicht. Jumpers schermt de bucket goed af waardoor er aanvallend weinig ruimte is om naar het bord te gaan. Gelukkig is Maaike op schot met 4 driepunters. Na 8 minuten is het 20-20. Jumpers kan in de laatste minuten nog uitlopen naar 25-20 aan het einde van deze periode.

Periode 2.
Axel kan na 30 seconden al een time out nemen na 2 turnovers. Grasshoppers speelt in een laag tempo en niet agressief genoeg. Een vrije speelster wordt niet gevonden. Jumpers zit er boven op en speelt zeer gedisciplineerd. Gevolg is dat de rebounds vaak voor Jumpers zijn en zij een 2e of zelfs 3e kans krijgen voor een aanval. Halverwege deze periode heeft Grasshoppers de verdediging beter op orde. De scores voor Jumpers vallen niet meer. Via een driepunter van Rosalie en een score met bonus van Birgitte wordt de achterstand weer kleiner 31-27. Op dat moment zijn er weer een paar fouten in de verdediging en direct profiteert Jumpers, 37-27. Gelukkig is de laatste driepunter van Maaike. Ruststand 37-30.

Periode 3.
Na de pauze voert Jumpers de druk op. Het levert een paar turnovers op en ook op snelheid wordt de Katwijkse verdediging een paar maal geklopt. In een paar minuten tijd is het 46-32 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Grasshoppers geeft niet op en antwoordt via 2 scores van Birgitte en 1 van Suus. Doordat de persoonlijke fouten in deze periode wel heel eenzijdig gegeven worden ( 0-7) staan er al snel 5 teamfouten op het bord en kan Jumpers via een aantal vrije worpen de voorsprong handhaven (49-41). Een goede fase met driepunters van Suus en Carola (2) en een score van Naomi brengt Grasshoppers weer dichtbij. De laatste score is voor de thuisclub. Tussenstand 54-49.

Periode 4.
Ondanks dat Grasshoppers niet goed als team speelt, is alles nog mogelijk. Een slordig begin zorgt echter weer voor een ruimere achterstand. Rosalie kan met een score met bonus iets terug doen. Spannend wordt het toch nog. Birgitte is in de laatste minuten niet te stoppen en na 2 scores en 2 vrije worpen van haar is het verschil minimaal: 63-61. Tamlyn krijgt een wel heel makkelijk gegeven 5e fout. Na nogmaals 2 benutte vrije worpen van Birgitte rolt de volgende doelpoging uit de ring. In de volgende aanval is er een driepunter van Jumpers, die daarna een steal pakt en daarmee de wedstrijd definitief beslist. Eindstand 71-63.

Scores: Naomi 2; Suus 5; Anita 2; Rosalie 6; Carola 6; Maaike 15; Eline 1; Birgitte 19; Tamlyn 7.

Reactie coach Axel: “Het is duidelijk dat we niet hard genoeg gewerkt hebben. Zij gingen er de hele wedstrijd voor 150% voor. Daar hebben wij het vandaag laten liggen. Teveel turnovers en door slecht rebounden kregen ze veel 2e kansen. Toch hebben we ook dingen gewoon goed gedaan en bleven daardoor lang in de wedstrijd. Mentaal zat het goed. Als we meer intensiteit hadden getoond, winnen we deze wedstrijd.”