Niet alleen de stand was in mineur, ook het aantal beschikbare speelsters was klein. Met aanvulling van 2 jonge speelsters uit het team van Jacoline (Eline en Ilja) die dus al een wedstrijd in de benen hadden, waren 7 speelsters in Amersfoort aanwezig (1 met hooikoorts). Met de geblesseerden Roos en Liza was veel scorend vermogen thuis gebleven. Tegenstander Crackerjacks met een selectie van 10 en meer lengte in het team kon daar uiteindelijk van profiteren. De uitslag was iets geflatteerd maar duidelijk genoeg: 61-44 in het nadeel van Solar-systemen Grasshoppers.

In het eerste kwart was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Op het moment dat de verdediging beter ging uitboxen en minder ruimte weg gaf, kon de achterstand van het begin (10-5) worden omgebogen in een voorsprong. Twee driepunters van respectievelijk Eline en Jacoline hielpen daar zeker bij. Met nog 4 seconden kon Judith na rebound nog een lange drive naar de overkant maken. Door een fout kon ze vanaf de vrije worplijn de stand na 10 minuten op 14-15 zetten.

In de 2e periode was het scorend niet best. Een vaker voorkomende kwaal dit seizoen. Tel daarbij op dat Crackerjacks in een serie van 10 vrije worpen 70% raak schoot waardoor de achterstand wel al te gemakkelijk opliep naar 25-16. Vlak voor de rust kon er eindelijk pas wat teruggedaan worden, maar het gaatje was geslagen: 27-20.

Crackerjacks had de rust beter verteerd en kon in 3 minuten uitlopen naar 36-23. Vervolgens stond het verdedigend weer beter en werd het harde werken beloond. De ring werd genoeg aangevallen en dat resulteerde in de nodige vrije worpen. Ilja bepaalde voor Dames 3 op het eind met 3 punten de tussenstand op 43-33.

In het laatste kwart kon Dames 3 geen vuist meer maken ondanks de niet aflatende inzet, het afstandsschot liet het ook voor de 3e 10 minuten afweten, maar ook vanaf de lijn was het vizier niet zuiver gericht. De pijp was in een benauwde zaal en een te kleine rotatie leeg. Dat het thuisteam in de laatste seconden nog met lopen kon scoren (wat nog een soort van excuus opleverde van de betrokken leidsman) en de verdedigende actie dus niet werd beloond, kon er ook nog wel bij. De eindstand werd er in ieder geval nog iets ruimer van: 61-44.

Scores: Esther 1, Jacoline 12, Judith 7, Rianne 1, Lieke 3, Ilja 7 en Eline 13.
Vrije worpen: 30/14

“Er zat niet meer in vandaag.”, was het korte en berustende commentaar van coach Jaap. “Fijn dat de twee jonge meiden Eline en Ilja meededen. Ze hielden zich goed staande.”
Hiermee kwam een kort seizoen alweer ten einde. Het begin was nog hoopgevend maar Dames 3 zakte later nog weleens door de ondergrens. In de verliezerspoule werden de 2 thuiswedstrijden gewonnen en de 2 uitwedstrijden verloren. Esther vertrekt voor haar studie naar de VS en speelde (vooralsnog) haar laatste wedstrijd in dit team.
Onze volgers en lezers van deze verslagen hartelijk dank voor de belangstelling, het is voorbij met de pret.