Bij het balansen in Blokker kon Leonie B. niet gemist worden door haar baas (ze telt voor twee), voor de rest een compleet team. Na een stroef begin komt DS3 na drie periodes binnen de 10 punten en lijkt het nog spannend te gaan worden als de achterstand bij het begin van de laatste periode op 6 komt. Het kruit is dan voor het merendeel verschoten, zodat CobraNova nog enigszins opgelucht de punten mee naar huis kan nemen. Eindstand 50-64.

Na een minuut moet het wedstrijdplan op de kop. Jacoline gaat door haar enkel en Andrea, terug na een langdurige ziekte, moet sneller dan gedacht vol aan de bak. CobraNova heeft dan al een voorsprong van 3-0 genomen. Door 2 scores op rij door Liza, is er even een voorsprong, maar een 8-0 run van de tegenstander doet even het ergste vrezen. Na scores van Roos wordt het elastiekje iets korter (7-13) maar in de laatste minuut weet de tegenstander (komt vaker voor) nog 2 keer te scoren met een driepunter in de buzzer. Daarmee is het verschil opeens opgelopen tot 11 punten: 7-18.

In de volgende periode is het begin nog altijd matig. De kansen die zich voordoen worden niet benut. Zo’n tegenstander wil iedereen wel tegenover zich krijgen. In 5 minuten weet alleen Esther 3 punten te noteren. In een time out bij de stand van 10-24, wordt dan ook de vraag gesteld of al die moeite nog wel loont, als je maar 10 punten hebt gemaakt. Met meer vertrouwen spelen is daarom de raad. Als dan ook Jacoline terugkomt met ingetapete enkel, worden nog 7 punten toegevoegd voor het rustsignaal. Dat klinkt als er opnieuw een buzzerbeater namens CobraNova wordt ingeschoten. Het verschil is dan nog altijd aanzienlijk: 17-32.

Na de rust is de scherpte ver te zoeken. CobraNova loopt uit in drie minuten naar 17-38. Er zijn dan wel weer 2 vrij worpen gemist, wat het totaal aan missers van de lijn op dat moment 11 maakt. Vanaf de 5e minuut komt de geest uit de fles. De scores worden wisselend door Roos, Andrea en Jacoline gemaakt. Met enkele driepunters in dat rijtje wordt de achterstand binnen de 10 punten gebracht. Stand na 30 minuten is 47-39.

Als Jacoline met haar score in de 4e periode de achterstand tot 6 punten terug weet te brengen, gaat het publiek er nog eens voor zitten. Alleen het niveau en tempo kan niet worden volgehouden. Het wordt rommeliger en de afronding laat te wensen over. CobraNova profiteert volop van de 6 score loze minuten en loopt uit tot in veilige haven, 41-60. De laatste 3 minuten wordt de inzet nog beloond om iets in te lopen. Na scores van Liza, Gerlinde, Andrea en Lieke wordt de eindstand bepaald op 50-64.

Scores: Roos 13, Esther 3, Jacoline 11, Andrea 12 (9 reb.), Gerlinde 2, Lieke 3, Liza 6.

Het wisselvallige beeld is maar slecht uit te bannen dit seizoen. Met vlagen geweldig en iets te vaak te machteloos. Schotpercentage fieldgoals 28% en de 33% vrije worpen leverden maar 8 punten op. Coach Jaap: “Als je het zo bekijkt, waren er zeker kansen. Over de hele linie ligt het niveau wel hoger dan toen we begonnen, hopelijk is dat naar het eind toe nog verder uit te bouwen. Dat zie je niet altijd in de cijfertjes terug. Maar de ballen er ‘gewoon’ ingooien zou al een stuk helpen.”

Zaterdag, 31 januari is de uitwedstrijd tegen Punch uit Delft. Aanvang is vroeg, 12.15 uur.